Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα στο χιόνι

Η απότομη κακοκαιρία των τελευταίων ημερών και συγκεκριμένα από την Παρασκευή μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου, δημιούργησε και στην Κορινθία αρκετά προβλήματα, κυρίως στις ορεινές περιοχές του νομού που επλήγησαν περισσότερο από τις χαμηλές θερμοκρασίες και το πολύ χιόνι. Όλοι οι δρόμοι από το Σούλι και πάνω, Στυμφαλία, Φενεό, Τρίκαλα, αλλά και στις ορεινές περιοχές της Ευρωστίνης, δέχτηκαν την Παρασκευή το βράδυ μεγάλο όγκο χιονιού και η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν υποχρεωτικά μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες και με την προτροπή και συμβουλή των ανδρών της Τροχαίας που ήταν στους δρόμους. Ο Φενεός αλλά και η διασταύρωση Καρυάς – Σαρανταπήχου, φαίνεται ότι δέχτηκαν τον μεγαλύτερο όγκο χιονιού.
Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας, αναγκάστηκε να παρέμβει αρκετές φορές και σε αρκετές περιπτώσεις, ώστε να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για την ομαλή διεξαγωγή κυρίως της κυκλοφορίας των οχημάτων.
Τελικά, ευτυχώς, οι δρόμοι άνοιξαν αρκετά γρήγορα και δεν κινδύνευσαν άνθρωποι, παρά το γεγονός ότι είχαμε εγκλωβισμούς οδηγών κοντά στην περιοχή του Σουλίου το περασμένο Σάββατο το πρωί. 
Τα μηχανήματα της Νομαρχίας έσπευσαν από νωρίς το Σάββατο να ρίξουν αλάτι στους χιονισμένους δρόμους, όμως στην περιοχή του Σουλίου υπήρξε πρόβλημα με την έλλειψη της αναγκαίας ποσότητας αλατιού, αφού από την καλοκαιρία των τελευταίων εβδομάδων και την ξαφνική αλλαγή του καιρού δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν τις αναγκαίες ποσότητες. Το Σάββατο το πρωί μάλιστα, λόγω του πυκνού χιονιού και της ολισθηρότητας των δρόμων, κάποια οχήματα εγκλωβίστηκαν κοντά στην περιοχή του Σουλίου και χρειάστηκε η επέμβαση των μηχανημάτων της Νομαρχίας, ώστε να ανοίξουν το δρόμο και να ρίξουν ακόμα περισσότερο αλάτι για να μπορέσουν να συνεχίσουν το δρόμο τους ή να γυρίσουν πίσω, όπως έκαναν οι περισσότεροι. Το ευτύχημα για τους οδηγούς και τους κατοίκους των περιοχών είναι, ότι το χιόνι έλιωσε γρήγορα από την επόμενη κιόλας μέρα και την Κυριακή το πρωί ελάχιστες περιοχές της ορεινής Κορινθίας ήταν «άσπρες». Πάντως, αυτό δεν σημαίνει ότι ο κίνδυνος έχει μειωθεί και οι οδηγοί χρειάζονται οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες, αφού τις νυχτερινές και τις πρώτες πρωινές ώρες, δημιουργείται πάγος σε αρκετούς δρόμους….
KORINTHIAN NEWS