Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Νέες απεργίες στους δήμους Τρίτη και Τετάρτη


Σε δύο νέες κυλιόμενες 24ωρες απεργίες αποφάσισαν να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να κάνουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την μη αποκομιδή των απορριμμάτων στην πρωτεύουσα, ακόμα μεγαλύτερο.
Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των υπαλλήλων και πορεία έξω από το υπουργείο Εσωτερικών ενώ θα υπάρξει νέα συνεδρίαση για να εξεταστεί η περαιτέρω στάση τους.
Μεγάλο είναι το πρόβλημα που έχει προκύψει σε αρκετές περιοχές της πρωτεύουσας από τα σκουπίδια, ενώ ανακοινώθηκε πως για όσο διάστημα θα διαρκέσει η απεργία οι εργαζόμενοι θα συλλέγουν μόνο ειδικά απορρίμματα, όπως αυτά των λαϊκών αγορών και των νοσοκομείων.
Ήδη σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Καλλιόπη Βαρδάκη, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, για να διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες για τη μη αποκομιδή σκουπιδιών από ορισμένα σημεία, όπως νοσοκομεία και σχολεία, στον Πειραιά.
enet.gr