Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Η Ευρωστίνη θα κρίνει τις εκλογές στο Ξυλόκαστρο..!



Ο μεγάλος άγνωστος των εκλογών στο Ξυλόκαστρο, ασφαλώς είναι ο πρώην Δήμος Ευρωστίνης. Κι αυτό γιατί μετά την αποχώρηση του Δημάρχου κ. Νίκου Κουρτζή, έχει απελευθερωθεί ένα μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων, το οποίο ακόμα προσπαθεί να βρει με ποιόν από τους δύο υποψηφίους θα πάει.
Είναι δεδομένο ότι η Ευρωστίνη θα διαμορφώσει και το τελικό αποτέλεσμα. Στο Ξυλόκαστρο τα πράγματα είναι δεδομένα και όσο και αν δεν το καταλαβαίνουν κάποιοι, τελειωμένα. Το 2006 ο Αντώνης Κλαδούχος είχε αντίπαλο τον αδύναμο τότε κ. Βλάση Αλογογιάννη. Κι όμως, στην πόλη του Ξυλοκάστρου, όπως θυμούνται όλοι, ήταν ακριβώς το ίδιο. 1967 ψήφους είχε πάρει ο κ. Αλογογιάννης και 1967 ψήφους είχε πάρει ο κ. Κλαδούχος.

Είναι σαφές ακόμα και για κάποιον που θέλει να κάνει τον τυφλό, ότι η δυναμική Σκούρα είναι διαφορετική από αυτήν του Αλογογιάννη και ότι έχουν μεσολαβήσει τέσσερα χρόνια από τότε και η Δημοτική Αρχή του κ. Κλαδούχου έχει σημαντική φθορά.

Μόνο ένας τυφλός δεν θα έβλεπε ότι στο Ξυλόκαστρο ο Σκούρας έχει πάρει ισχυρή διαφορά. Σε αυτό πρέπει να υπολογιστεί ότι από το ψηφοδέλτιο Κλαδούχου λείπει όχι μόνο ο Κώστας Κλωνής, αλλά και οι επτά υποψήφιοι τους οποίους ο ίδιος είχε βάλει στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου και οι οποίοι σήμερα στηρίζουν Σκούρα.

Στα πέριξ του Ξυλοκάστρου χωριά η κατάσταση είναι ισορροπημένη.
Ίσως πλην του Καμαρίου. Επομένως, αυτό που παραμένει άγνωστο και ίσως ακόμα να δημιουργεί αμφιβολίες είναι οι ψηφοφόροι του πρώην Δήμου Ευρωστίνης οι οποίοι ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί πολιτικά. Η αποχώρηση Κουρτζή άφησε κενό, το οποίο βεβαίως θα καλυφθεί τις επόμενες ημέρες, αφού ήδη τόσο ο Σκούρας όσο και ο Κλαδούχος κάνουν τις κινήσεις και δένουν τα ψηφοδέλτιά τους με όσο το δυνατόν καλύτερα ονόματα πρώην συνεργατών του κ. Κουρτζή. Είναι σαφές ότι μόλις κατατεθούν τα ψηφοδέλτια στις 17 του μηνός θα έχουμε καλύτερη εικόνα από τη σημερινή, πάντα όσον αφορά την περιοχή της Ευρωστίνης. Για την ώρα τις εντυπωσιακές κινήσεις αλλά και μεταγραφές έχει κάνει ο κ. Σκούρας και έχει αρχίσει και εκεί να διαμορφώνει ανάλογο με το Ξυλόκαστρο κλίμα. Βεβαίως ο κ. Κλαδούχος είναι εν ενεργεία Δήμαρχος και θα κάνει κι αυτός τα δικά του κουμάντα στην περιοχή. Μέχρι τότε αίσθηση μπορούμε να έχουμε για το κλίμα αλλά και αυτό με μία μικρή επιφύλαξη..!

diogenis