Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Κόρινθος και Αίγιο ομάδες για… πρωτάθλημα




Γράφει ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

 
Χωρίς νικητή έληξε στην Κόρινθο, το ντέρμπι κορυφής όπου η ομώνυμη ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Παναιγιάλειο σε ένα αγώνα με πάθος , δύναμη και αποφασιστικότητα παρουσία 2.500 θεατών.
Οι Κορίνθιοι πραγματοποιούν το καλύτερο ξεκίνημα των τελευταίων ετών και θέλουν να αποδείξουν ότι φέτος είναι ικανοί για το κάτι παραπάνω. Χρονιά ορόσημο είναι η φετινή και για τους Αιγιώτες, καθώς ενισχύθηκαν το καλοκαίρι σημαντικά με μοναδικό στόχο να πρωταγωνιστήσουν. Ετσι, με δεδομένη και την ήττα του ΠΑΟ Ρουφ στα Χανιά με 1-2, στην κορυφή παρέμειναν Κόρινθος και Παναιγιάλειος ισόβαθμοι , που έχουν από 11 πόντους, ενώ στους 10 έμεινε το συγκρότημα του Ρουφ.
Ο ΠΑΟ Ρουφ κατέβηκε ως αήττητος και πρωτοπόρος στην Κρήτη
Σε απόστασης αναπνοής από την κορυφή βρίσκεται η Ρόδος, που επιβλήθηκε 2-1 με ανατροπή του Πλατανιά και διεύρυνε σε τρεις αγώνες το αήττητο σερί της. Στο πρώτο μέρος η Ρόδος εγκλωβίστηκε στο καλό αμυντικό παιχνίδι του Πλατανιά, οι παίκτες του οποίου έκλεισαν τους χώρους που οδηγούσαν στην εστία τους και με γρήγορες αντεπιθέσεις προσπαθούσαν να βγουν μπροστά. Σε μια απ’ αυτές ο Κίτσας έβγαλε τετ α τετ με τον Ριγανά τον Μαρτσάκη, με τον τελευταίο να πλασάρει εύστοχα και να ανοίγει το σκορ στο 23'. Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι «πράσινοι» μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι να γυρίσουν το παιχνίδι και το κατάφεραν
Δύο σημαντικούς βαθμούς για να αναρριχηθεί ακόμα πιο ψηλά στη βαθμολογία άφησε ο Ασπρόπυργος, που έμεινε στην ισοπαλία 1-1 στην έδρα του με τη Χερσόνησο. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι πήραν έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια να ξεκολλήσουν από τον πάτο του βαθμολογικού πίνακα.
Μέσα στην εβδομάδα οι παίκτες του Βύζαντα έδειξαν τα αντανακλαστικά τους στην αργοπορία της διοίκησης για την καταβολή των οφειλομένων και πραγματοποίησαν τριήμερη αποχή από τις προπονήσεις. Ο αγώνας τους δικαιώθηκε, πληρώθηκαν ένα ποσό έναντι και χθες το απόγευμα έκαναν το καθήκον τους και επιβλήθηκαν εύκολα του Απόλλωνα με 2-0 παρουσία 1.000 οπαδών.
Ο αγωνιστικός κατήφορος της Παναχαϊκής δεν έχει τέλος, καθώς οι Αχαιοί παραχώρησαν λευκή ισοπαλία (0-0) στον Πανηλειακό, πραγματοποιώντας ίσως τη χειρότερη φετινή τους εμφάνιση. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία για τους «κοκκινόμαυρους», που αποδοκιμάστηκαν έντονα στο φινάλε του αγώνα από τους οπαδούς τους. Στην αντίπερα όχθη η ομάδα του Πύργου, παίζοντας «κλειστά» και στα 90 λεπτά του αγώνα, πήρε τον πρώτο της βαθμό εκτός έδρας, που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «άξιοι της μοίρας τους» καθώς στην ουσία πέταξαν στα σκουπίδια τα πρώτα 45 λεπτά. Στο δεύτερο ημίχρονο, και με τις «μουρμούρες» του κόσμου να γίνονται αποδοκιμασίες, η Παναχαϊκή ήταν πιο δραστήρια. Η νέα γκέλα της Παναχαϊκής στο πρωτάθλημα και κυρίως η κακή εμφάνιση κόντρα στον Πανηλειακό άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου στους Πατρινούς. Μετά το φινάλε τους χθεσινού ματς οι οπαδοί των «κοκκινόμαυρων»... έβραζαν εναντίον διοίκησης, τεχνικής ηγεσίας, αλλά και των ποδοσφαιριστών. Συγκεκριμένα, αρκετοί από αυτούς με τη λήξη του αγώνα αποδοκίμασαν έντονα τους παίκτες, όπως και τον Αλέξη Κούγια (μάλιστα υπήρξαν και ρίψεις αντικειμένων εναντίον του). Μάλιστα, κάποιοι ζητούσαν την αλλαγή ιδιοκτησίας, ωστόσο επρόκειτο για μεμονωμένα περιστατικά. Αναφορικά με τον Γιώργο Μαραντά, είναι δεδομένο ότι βρίσκεται σε πίεση, αλλά όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου δεν προτίθεται να παραιτηθεί: «Δεν παίρνω αποφάσεις εν θερμώ. Θα μιλήσω με τον πρόεδρο. Δεν αφήνω τίποτα ανολοκλήρωτο. Μέχρι στιγμής δεν έχει περάσει από το μυαλό μου να παραιτηθώ.
Είχα την ευκαιρία να παραιτηθώ, αλλά τώρα δεν είναι το σωστό τάιμινγκ. Εννοείται ότι φταίω κι εγώ για το γεγονός ότι η Παναχαϊκή έχει χάσει τόσους βαθμούς».
Πολλά γκολ, ανατροπές, αποβολές, διαμαρτυρίες Δίχως άλλο, η χθεσινή αναμέτρηση του Κεραυνού με την Αγία Παρασκευή στην Κερατέα (όπου οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 3-2 στις καθυστερήσεις) ήταν ένα από τα πιο «ροκ» παιχνίδια του 1ου ομίλου της Football League 2.Η φάση που «σημάδεψε» την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 93ο λεπτό, όταν ο πορτιέρο του Κεραυνού μάζεψε την μπάλα από ένα γέμισμα και φάνηκε να τη χάνει από τον Μακρή, ο οποίος έκανε προβολή, την «τσίμπησε» και την έστειλε στα δίχτυα. Ο διαιτητής Μακρής (ΣΔΠ Αργολίδας), αντί για σέντρα έδειξε φάουλ, ξεσηκώνοντας τους ανθρώπους και τους παίκτες της «Σάντα». Επειτα από δίλεπτη διακοπή (αφού όλοι είχαν πέσει πάνω του) το ματς ολοκληρώθηκε, με τον τεχνικό της Αγίας Παρασκευής Μίλτο Γκόφα να «βράζει» κατά του Πελοποννήσιου ρέφερι, λέγοντας: «Ο διαιτητής θα πρέπει να ντραπεί να ξαναφορέσει αυτά τα ρούχα». Στο αγωνιστικό μέρος, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 39’ με πλασέ στην κίνηση του Γεωργακόπουλου. Η «Αγία» γύρισε το σκορ σε οκτώ λεπτά με τους Σαπαλίδη (52’) και Τουρνά (59’), όμως ο Κεραυνός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ισοφάρισε με τον Λαζούρα στο 65’ και πήρε τη νίκη στις καθυστερήσεις με πέναλτι του Ρήγα (ανατροπή του Παντελή από τον γκολκίπερ Τσουκαλά, ο οποίος αποβλήθηκε). Στο 31’ με υπόδειξη του βοηθού Καραγεώργου αποβλήθηκε από τον πάγκο του για διαμαρτυρία ο τεχνικός του Κεραυνού, Πέτρος Δημητρίου.
Πριν από το παιχνίδι με τον Αίαντα Σαλαμίνας ο Ηρακλής Ψαχνών μετρούσε δύο νίκες σε ισάριθμα ματς στο γήπεδό του και μάλιστα με μηδέν παθητικό στην άμυνα. Χθες ωστόσο δέχτηκε το πρώτο γκολ, το οποίο συνδυάστηκε και με απώλεια βαθμών (1-1).
, αλλά ο ΑΟ Χανίων (με την αύρα του νέου προπονητή του Μάρκου Μαυρομάτη) τον κέρδισε 2-1 και τον «γκρέμισε» από την κορυφή του 1ου ομίλου. Ο προπονητής του Ρούφ , Τάσος Τασιόπουλος τόνισε πως «είναι κατόρθωμα που χάσαμε. Είχαμε τις ευκαιρίες, αλλά χωρίς να το καταλάβουμε δεχτήκαμε δυο γκολ.». Διαφορετική άποψη είχε ο τεχνικός των Χανίων Μάρκος Μαυρομάτης, χαρακτηρίζοντας δίκαιο το αποτέλεσμα.