Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Χτυπήματα «κάτω από τη μέση» στο Ξυλόκαστρο - «Δεν φεύγει όσο και να χτυπιούνται»





Αγεφύρωτο χάσμα φαίνεται ότι αρχίζει να χωρίζει πλέον δύο υποψήφιους Δημάρχους στο Ξυλόκαστρο, τον ανεπίσημα "χρισμένο" από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Κορινθίας Αντ. Κλαδούχο και τον ανεξάρτητο, νυν Δήμαρχο Ευρωστίνης Ν. Κουρτζή.
Συνεργάτες του νυν Δημάρχου Ξυλοκάστρου βλέποντας διαρκείς διαρροές τόσο προς την πλευρά του κ. Κουρτζή όσο και προς άλλες κατευθύνσεις άρχισαν να διαδίδουν ότι ο κ. Κουρτζής δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Νοεμβρίου, καταγγέλουν συνεργάτες του τελευταίου.
Οι ίδιοι θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο ο κ. Κλαδούχος προχωρά σε "χτύπημα κάτω από τη μέση" δυναμιτίζοντας το κλίμα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συγκρατήσει τις απώλειές του κυρίως προς τον ανεξάρτητο υποψήφιο και δευτερευόντως προς το νέο συνδυασμό της "Συμπολιτείας Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης". Θεωρούν δε ότι αυτή η τακτική του Δημάρχου δεν είναι καθόλου έξυπνη και σίγουρα θα του κοστίσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Ο λεγόμενος "δημοκρατικός" χώρος στο Ξυλόκαστρο που στις προηγούμενες δύο εκλογικές αναμετρήσεις ήταν "προνομιακός" χώρος του κ. Κλαδούχου, τώρα φαίνεται ότι έχει γίνει κομμάτια με το νυν Δήμαρχο να αποσπά μόνο ένα μικρό από αυτά.
Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τα χρέη του Δήμου Ξυλοκάστρου σε ΔΕΗ και ΟΤΕ (ανάμεσα σε άλλους) για τα οποία ο Δήμαρχος δεν είχε καμία πειστική απάντηση έχουν δημιουργήσει δυσάρεστη εικόνα στην υποψηφιότητα του.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο Δήμαρχος Ευρωστίνης ετοιμάζεται το επόμενο διάστημα να ανοίξει το προεκλογικό του κέντρο στο Ξυλόκαστρο βάζοντας τελεία στα όποια σενάρια διακινούνται ενώ αμέσως μετά θα ανακοινωθούν και τα πρώτα ονόματα. Στενός συνεργάτης του αναφέρει χαρακτηριστικά "Δεν φεύγει όσο και να χτυπιούνται"
Εντώπωση πάντως προκαλεί η στάση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κορινθίας να επιμένει να στηρίζει το Δήμαρχο Ξυλοκάστρου (παρά τα χρέη και τη διαρκώς αυξανόμενη δυσαρέσκεια) κόντρα στην επιλογή της Ιπποκράτους που είναι η "μη εμπλοκή".
Συνεργάτες του κ. Κουρτζή αναφέρουν ότι οι ενέργειες της Νομαρχιακής τελούν εν γνώσει τους και θεωρούν ότι κάποια μέλη (φωτογραφίζοντας το γραμματέα Ν. Πετρόπουλο) παίζουν μικροκομματικά παιχνίδια ενώ θα ήταν εντιμότερο να βγουν ευθέως και να πουν ότι ο κ. Κλαδούχος θα είναι ο επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και όχι να κοροιδεύουν τον κόσμο με "μαιμού - ανεξάρτητους" υποψήφιους.