Έχει ξεκινήσει τον τελευταίο καιρό, η γνωστή ιστορία περί αήττητων πρωταθλημάτων στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ειλικρινά, αναρωτιόμαστε πως γίνεται η Ρεάλ Μαδρίτης να είναι «βασίλισσα» αλλά ο Ολυμπιακός να μην έχει πάρει αήττητος τίτλο!
Παρατηρείται έντονα μια προσπάθεια να… πειστεί το ελληνικό κοινό πως το ποδόσφαιρο στη χώρα μας ξεκίνησε τη σεζόν 1959–60. Η ιστορία όσο και να προσπαθούν κάποιοι δεν παραγράφεται. Εκτός κι αν δεν έπαιζαν ποδόσφαιρο μέχρι το 1959 και έπαιζαν κάτι άλλο. Να μας το πουν για να το ξέρουμε.

Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του πρωταθλήματος και ο ΠΑΟΚ ακόμη δεν έχει ήττα, είναι λογικό να έχει ξεκινήσει μια συζήτηση αναφορικά με το κατά πόσο μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο αήττητος. Δεν μένει παρά να περιμένουμε για να μάθουμε.
Αυτό όμως που δεν χωρά αμφιβολία είναι πως εάν ο καταφέρει η ομάδα της Θεσσαλονίκης, θα γίνει η τρίτη στη χώρα μας που κατακτά τον τίτλο χωρίς ήττα. Η τρίτη μετά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι δεν έχει μόνο ο ΠΑΟ τίτλο αήττητος αλλά και ο Ολυμπιακός. Μάλιστα έξι φορές έχει πανηγυρίσει πρωτάθλημα (1937, 1938, 1948, 1951, 1954, 1955) χωρίς να χάσει. Αυτά γιατί δεν μετράνε; Έτσι γιατί κάποιοι αποφάσισαν να μην τα μετρήσουν και προσπαθούν να... πείσουν ακόμη και τον κόσμο του Ολυμπιακού. Προσπαθούν να παραχαράξουν την ιστορία, λέγοντας πως ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος δεν ήταν όμοιος με των επόμενων ετών.
Είναι οι ίδιοι βέβαια που λατρεύουν το «βασίλισσα» για τη Ρεάλ Μαδρίτης που πήρε πέντε σερί Κύπελλα Πρωταθλητριών (1956, 1957, 1958, 1959, 1960) και αυτή τη στιγμή έχει συνολικά 13. Είναι οι ίδιοι που ορθώς δεν ξεχνάνε πρωταθλήματα της δικής τους ομάδας, σε άλλα αθλήματα, τη δεκαετία του ‘40, του ‘50 και του ’60. Όταν όμως έρχεται η ώρα να μιλήσουν για ελληνικό ποδόσφαιρο, ξαφνικά τα πάντα ξεκινούν από το 1959 και μετά. Μετράνε τίτλους και παραδόσεις, προσπαθώντας να μας πείσουν πως οι παππούδες μας δεν έβλεπαν ποδόσφαιρο αλλά κάτι άλλο...
Όσο και να προσπαθούν ένα είναι το σίγουρο. Ο Ολυμπιακός αποτελεί την πλέον επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχοντας κατακτήσει 44 πρωταθλήματα Ελλάδος, εκ των οποίων τα έξι χωρίς να γνωρίσει ήττα.

fosonline.gr