Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Ο Άρης κέρδισε γοήτευσε και κέρδισε το πρώτο ντέρμπι του 2 - 0 την ΑΕΚ

Ο Άρης κέρδισε γοήτευσε και κέρδισε το πρώτο ντέρμπι  του  
Έξοχος ο Άρης, έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο απόψε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» απέναντι στην ΑΕΚ και έφτασε εύκολα στην επικράτηση με 2-0, παραμένοντας σε τροχιά Ευρώπης. Κατώτεροι των περιστάσεων οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να κοιτάξουν στα ίσια τους γηπεδούχους.
Δύο γκολ, δύο δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες για τον Άρη, που του ακυρώθηκε κι ένα τέρμα ως οφσάιντ ενώ ζήτησε και πέναλτι σε χέρι του Τσόσιτς.
Στο 11’ βολίδα του Κόρχουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και αφού πρώτα ο Μπάρκας με εκτίναξη την ακούμπησε ελάχιστα αλλάζοντάς της πορεία.

Δύο λεπτά έπειτα (13’) ακυρώνεται τέρμα του Άρη ως οφσάιντ. Ο Ματίγια εκτέλεσε το φάουλ, ο Βέλεθ πήρε την κεφαλιά και σκόραρε, αλλά προτού η μπάλα καταλήξει στην εστία, ο εκτεθειμένος Γιουνές κάνει κίνηση να τη βρει με το κεφάλι και ενώ βρίσκεται κοντά στον τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Δεν ακουμπάει τελικά την μπάλα, αλλά ο βοηθός κρίνει πως επηρεάζει τη φάση (δηλαδή το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα της «Ένωσης») και τον υποδεικνύει οφσάιντ, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται.
Φωνές είχαμε από τους Θεσσαλονικείς και στο 29’, για πέναλτι αυτή τη φορά. Ο Τσόσιτς έκανε τάκλιν σε σουτ του Γκαρσία και πέφτοντας σταμάτησε την μπάλα με το δεξί του χέρι. Είναι το χέρι στήριξης αφενός, αφετέρου «μπλοκάρει» την μπάλα. Ο διαιτητής κρίνει πως δεν έχει πρόθεση και λέει να συνεχιστεί το ματς.
Το σκορ άνοιξε στο 32’. Ο Ντιγκινί πέρασε στα αριστερά στον Λάρσον που ορμάει προς την περιοχή της ΑΕΚ πιεζόμενος από τον Τσόσιτς, θα πιάσει το σουτ, η μπάλα βρίσκει ελάχιστα στο πόδι του Σέρβου αμυντικού της «Ένωσης» και θα καταλήξει στην αριστερή γωνία του Μπάρκα για το 1-0.
Στο 59’ σέντρα από τα αριστερά στην καρδιά της άμυνας της «Ένωσης» ο Γιουνές μόνος τους με το αριστερό θα σημαδέψει από κοντά το οριζόντιο δοκάρι!
Τελικά το 2-0 έγινε στο 69’. Ο Ματίγια εκτέλεσε το φάουλ, ο Ντιγκινί πήρε την κεφαλιά – πάσα προς τον Ρόουζ και εκείνος με ωραίο αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπάρκα.

Άρης: Κουέστα, Ροζ, Βέλεθ, Βαλεριάνος, Κόρχουτ, Σιώπης, Ματίγια, Ματέο Γκαρσία(Μαρτίνες 89'), Λάρσον(Φετφατζίδης 78'), Ντιγκινί, Γιουνές(Μπάσα 67').
ΑΕΚ: Μπάρκας, Οικονόμου, Τσόσιτς, Μπακάκης(Σβάρνας 46'), Αλέφ, Σιμόες, Γκάλο, Μάνταλος, Μπακασέτας(Μπογέ 62'), Λιβάγια(Αλμπάνης 75'), Πόνσε.

===========

Την 4η ισοπαλία της με 0-0 από τις 5 τελευταίες έφερε η Ξάνθη στα Γιάννινα, συμπληρώνοντας 8 συνεχόμενα ματς χωρίς νίκη!
Ο δε ΠΑΣ έμεινε για τρίτο σερί παιχνίδι μακριά από τα τρίποντα, ωστόσο ήταν αυτός που έδειξε να ενδιαφέρεται περισσότερο για τους τρεις βαθμούς, σε αντίθεση με την απόλυτα αμυντικογενή ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς.
Παρ' όλα αυτά, η καλύτερη στιγμή του ματς ανήκε στους φιλοξενούμενους, καθώς στο 56' ο -ιδιαίτερα δραστήριος σε όλο το ματς- Μπαριέντος βγήκε «φάτσα» με τον Ν. Μιχαήλ, όμως ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ αναδείχθηκε νικητής στο τετ α τετ σώζοντας την εστία του.
Να σημειώσουμε ότι οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τη συνάντηση με δέκα παίκτες, αφού στο 79' ο Α. Μιχαήλ είδε σωστά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, για μαρκάρισμα στον Τζουρίτσκοβιτς λίγο έξω από την περιοχή.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Ν. Μιχαήλ, Σκόνδρας (69' Τζημόπουλος), Κάργας, Α. Μιχαήλ, Κάστρο, Γιάκος (63’ Πάντελιτς), Νικολιάς, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Μπατίστ (72' Ξύδας), Μάνος.
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Αλμέιδα, Κασάδο, Καμαρά, Καντά, Τζουρίτσκοβιτς (90' Σιλά), Μπαριέντος (87' Ντε Αμορίμ), Σαρπόνγκ (73' Ντίρεσταμ), Γέντρισεκ.