Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Συμβασιούχοι: Συγκρότησαν Παναττική Επιτροπή και πάνε Βουλή με πρόταση νόμου

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι συμβασιούχοι με βάση τις αποφάσεις που ελήφθησαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε έπειτα από κάλεσμα του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και των επιτροπών Αμαρουσίου, Ωρωπού και δήμων Πειραιά.
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν συμβασιούχοι σχεδόν από το σύνολο των δήμων της Αττικής και συγκρότησαν την Παννατική Κεντρική Επιτροπή που θα οργανώνει τον αγώνα των συμβασιούχων μαζί με το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ.
Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη σύσκεψη και γίνονται γνωστές με ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ, αφορούν:
  • Την Τρίτη 30-5-2017 μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή (με προσυγκέντρωση στη Πλ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ στις 18:00), για να κατατεθεί σε όλα τα κόμματα, εκτός από τη ναζιστική – εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, πρόταση νόμου που θα μετατρέπει όλες τις συμβάσεις από Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου Χρόνου τώρα.
  • Την μέρα που θα ανακοινωθεί επίσημα η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να πραγματοποιηθεί 24ώρη απεργία και να κλείσουν ταυτόχρονα όλα τα γκαράζ. 
Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ :

Σημαντικό βήμα, στην οργάνωση του αγώνα των συμβασιούχων για το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά, εγινε στη χθεσινή σύσκεψη με κάλεσμα του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και των επιτροπών Αμαρουσίου, Ωρωπού και δήμων Πειραιά.
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν συμβασιούχοι σχεδόν από το σύνολο των δήμων της Αττικής και συγκρότησαν την Παννατική Κεντρική Επιτροπή των που θα οργανώνει τον αγώνα των συμβασιούχων μαζί με το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ  ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μεταφέρθηκε η πείρα από τις προσπάθειες για οργάνωση του αγώνα στους χώρους δουλειάς, προτάσεις και σκέψεις. Μεταφέρθηκε εικόνα απο προηγούμενους αγώνες συναδέλφων που οδήγησαν στην μονιμοποίηση τους, κόντρα στις πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Αναδείχθηκαν οι ευθύνες του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού, που διασπά του εργαζόμενους ανάλογα με τη σχέση εργασίας. Ακόμα και τώρα που η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε 15.000 απολύσεις, εργοδοτικός συνδικαλισμός, κυβέρνηση και δήμαρχοι καλλιεργούν κλίμα εφυσυχασμού για να τις διευκολύνουν.     
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ.   
Αποφασίσαμε να μην κάνουμε βήμα πίσω από το αίτημα μας για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από Ορισμένου σε Αορίστου Χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις και άμεσα να προχωρήσουμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Τη Τρίτη 30-5-2017 να πραγματοποιήσουμε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη βουλή (με προσυγκέντρωση στη Πλ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ στις 18:00), για να καταθέσουμε σε όλα τα κόμματα, εκτός από τη ναζιστική – εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής  πρόταση νόμου που θα μετατρέπει όλες τις συμβάσεις από Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου Χρόνου τώρα.
Την μέρα που θα ανακοινωθεί επίσημα η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να πραγματοποιηθεί 24ώρη απεργία και να κλείσουν ταυτόχρονα όλα τα γκαράζ. 

 aftodioikisi.gr