Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Με 2-1 τη Τσέλσι Η Άρσεναλ κατέκτησε το κύπελλο Αγγλίας


Η Άρσεναλ κατέκτησε το κύπελλο Αγγλίας
Η Άρσεναλ κατέκτησε το κύπελλο Αγγλίας για 13η φορά στην ιστορία της, αφού στον τελικό που έγινε στο Γουέμπλει νίκησε 2-1 την Τσέλσι. Πλέον, η ομάδα του Βενγκέρ είναι η πολυνίκης της διοργάνωσης, αφήνοντας πίσω της την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

 Η νικήτρια προηγήθηκε 1-0 με τέρμα του Σάντσες στο 4ο λεπτό, με κοντινό πλασέ, ωστόσο ο Ράμσεϊ ήταν σε θέση οφσάιντ. Ο διαιτητής δεν είχε ξεκάθαρη θέση για τον αν το τέρμα έπρεπε να μετρήσει κι έτσι συμβουλεύθηκε τον βοηθό του.
Εκείνος του είπε οτι ο Ράμσεϊ (παρότι κινήθηκε προς την μπάλα) δεν επηρεάζε τη φάση και έτσι κατακύρωσε το τέρμα υπέρ των «κανονιέρηδων». Η ομάδα του Βενγκέρ συνέχισε με το... πόδι στο γκάζι -την ώρα που η Τσέλσι δεν μπορούσε να πλησιάσει την περιοχή τους- και στο 16' ο Κέιχιλ έδιωξε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Οζίλ. Τρία λεπτά αργότερα οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν διπλό δοκάρι με τις κεφαλιές των Γουέλμπεκ και Ράμσεϊ.
Η ομάδα του Κόντε μπήκε αισθητά βελτιωμένη στο δεύτερο μέρος πιέζοντας για την ισοφάριση. Η πρώτη.. προειδοποιητική βολή ήρθε στο 51', με τον Μόουζες να αναγκάζει τον Οσπίνα σε δύσκολη απόκρουση με συρτό διαγώνιο σουτ. Ο Κόντε πέρασε στο ματς τον Φάμπρεγκας για να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του, αλλά οι αριθμητικές ισορροπίες “άλλαξαν όμως στο 68' και υπέρ της Άρσεναλ. Ο Μόουζες έπεσε μέσα στην περιοχή των “κανονιέρηδων” για να πάρει πέναλτι, αλλά ο διαιτητής των τιμώρησε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή!
Η Τσέλσι απάντησε στο 76΄, ο Ντιέγκο Κόστα κατέβασε με το στήθος μέσα στην περιοχή και με σουτ νίκησε τον Οσπίνα  Η απάντηση των “κανονιέρηδων” όμως ήταν άμεση. Ο Ζιρού μπήκε στο 79' και ένα λεπτό αργότερα έκανε υπέροχη σέντρα για τον Ράμσεϊ, που με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.Το παιχνίδι απέκτησε “τρελό” ρυθμό στα τελευταία λεπτά, ο Ντιέγκο Κόστα είδε τον Οσπίνα να διώχνει δύσκολα το σουτ του (86') ενώ στο 87' ο Οζίλ ελίχθηκε όμορφα εντός μικρής περιοχής, αλλά το σουτ του έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κουρτουά, στην τελευταία φάση του τελικού. Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Οσπίνα, Χόλντινγκ, Μερτεζάκερ, Μονρεάλ, Μπεγερίν, Ράμσεϊ, Τσάκα, Τσαμπερλέιν, Εζίλ, Γουέλμπεκ (78΄ Ζιρού), Σάντσες (90+4 Ελνένι) . Τσέλσι (Αντόνιο Κόντε): Κουρτουά, Νταβίντ Λουίς, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Μόουζες, Καντέ, Μάτιτς (61΄ Φάμπρεγκας), Mάρκος Αλόνσο, Πέδρο (72΄ Γουίλιαν), Ντιέγκο Κόστα (88 Μπατσουαγί), Αζάρ.