Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Τα κατάφερε 1 - 0 ο Παναθηναϊκός τον Πανιώνιο


Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 1-0   Σε μια παγωμένη Λεωφόρο με λίγο κόσμο και καθόλου παλμό, ο Παναθηναϊκός έδωσε την τελευταία του εντός έδρας παράσταση για την σεζόν. Νίκησε με 1-0 τον Πανιώνιο που πάλεψε αλλά δεν άξιζε κάτι καλύτερο. Το «τριφύλλι» μπήκε πιο δυνατά έπαιξε με πάθος πήρε το προβάδισμα νωρίς και μετά έπαιξε απλά για να το κρατήσει.

Με αυτό το αποτέλεσμα οι «πράσινοι» έφτασαν τους οχτώ βαθμούς, αλλά εκκρεμεί η απόφαση για την τύχη του αγώνα με τον «δικέφαλο» και η πιθανή αφαίρεση βαθμών. Όπως και να έχει ο Παναθηναϊκός πέτυχε την δεύτερη νίκη του και ελπίζει για ένα καλό πλασάρισμα.
 Για να φτάσει σ' αυτήν χρειάστηκε η φάση του 17ου λεπτού όταν ο Λέτο έβγαλε εξαιρετική ασίστ στον Λουντ και ο Φιλανδός με δυνατό βολέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Γιαννιώτη. Το ματς ήταν κακό στη συνέχεια με πολλές διακοπές και γκρίνια από τους παίκτες και των δύο ομάδων. Η πρώτη τελική του Πανιωνίου ήταν ένα άστοχο σουτ του Τασουλή λίγου πριν την συμπλήρωση 45 λεπτών. Στο δεύτερο μέρος η μεγαλύτερη φάση για τους Νεοσμυρωνιώτες που πίεσαν στο τέλος ήταν στο 81' όταν ο Βλάχος βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή (μετά από κεφαλιά-ασίστ του Ρισβάνη), αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
Χειροκροτήθηκε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού ο Χατζηγιοβάνης, αποθεώθηκε στην αλλαγή του ο Λέτο, ενώ αποδοκιμάστηκε έντονα ο Ρισβάνης, που σε λίγες ημέρες θα φορέσει τα «ερυθρόλευκα» του Ολυμπιακού. Ο Πανιώνιος ολοκλήρωσε με 10 παίκτες  καθώς αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα στις  καθυστερήσεις του αγώνα ο Οικονόμου
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνίδης): Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Χουλτ, Μολέδο, Κουτρουμπής, Μαρινάκης. Ζέκα, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (67' Βιγιαφάνες), Λουντ, Κλωναρίδης (73' Ρέϊς), Λέτο (85' Πίσπας)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιλόγεβιτς) : Γιαννιώτης, Τασουλής (80' Αντωνιάδης), Οικονόμου, Κόρμπος, Μασούρας (71' Σαββίδης), Σιώπης, Μπεν, Βλάχος, Ρισβάνης, Γεσίλ (46' Λάμπρου), Μασούντ