Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Της τρελής…



Της Γιώτας Μπάγκα
Πολιτευτού  της Νέας Δημοκρατίας  
στο Νομό Κορινθίας

Όπως κάθε πολιτευτής που σέβεται τον εαυτό του, το ρόλο του και το κόμμα του παρακολουθώ στενά τα τεκταινόμενα στο Νομό μας.  Σήμερα, θα είχα κάθε λόγο να είμαι ευχαριστημένη , καθώς επιτέλους προκηρύχτηκαν θέσεις ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο της Κορίνθου, κάτι για το οποίο φώναζα εδώ  και πολύ καιρό κατορθώνοντας να γίνω ενοχλητική  σε πολλούς κύκλους- όπως τουλάχιστον πληροφορούμαι.
Στην ιστοσελίδα www. Proslipsis.gr  , με ημερομηνία 14 Ιουνίου 2016 δημοσιεύτηκαν οι θέσεις Ιατρών ΕΣΥ που προκηρύσσουν (από 31/05/ 2016) τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας μας, μεταξύ των οποίων και το Νοσοκομείο Κορίνθου. 

Μέχρι εδώ καλά. Διαβάζοντας όμως με προσοχή διαπιστώνω πως προκηρύσσονται 3 θέσεις ψυχιάτρου, ενώ μόνο μία θέση παιδιάτρου, μία παθολόγου, μία ουρολόγου, μία γυναικολόγου, μία καρδιολόγου ή πνευμονολόγου ή χειρουργού ή αναισθησιολόγου.
Αν ασχοληθούμε με το θέμα του παιδιάτρου – για παράδειγμα- θα δούμε πως εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια το νοσοκομείο δεν διαθέτει καν παιδίατρο, ενώ προηγουμένως υπολειτουργούσε. Μετά από πολλά,  προκηρύσσεται μία μόνο θέση για ένα ολόκληρο νομό, ενώ  3 θέσεις ψυχιάτρου. Αυτό από μόνο του γεννά μια σειρά ερωτημάτων….
Διερωτώμαι  λοιπόν , τόση ανάγκη γι α ψυχιατρική φροντίδα έχουμε εδώ στο νομό  Κορινθίας; Είμαστε τόσο διαταραγμένοι; Η έλλειψη ψυχικής φροντίδας είναι  το  πρόβλημα του  Νοσοκομείου Νομού μας  και όχι παιδίατροι, χειρουργοί ή γυναικολόγοι; Όταν στο Νομό ο αριθμός των πασχόντων από καρκίνο υπερβαίνει τους 60.000 ασθενείς αυτό που κρίνουν κάποιοι είναι ότι χρειαζόμαστε ψυχίατρο; Όταν δεκάδες γονείς καθημερινά καταφεύγουν στα νοσοκομεία Παίδων εμείς προσλαμβάνουμε ψυχιάτρους; Όταν δεν μπορούμε να κάνουμε μια αξονική τομογραφία για να αντιμετωπίσουμε ανευρύσματα  που τυχαίνουν στο νοσοκομείο,  εμείς προσφέρουμε ψυχίατρο; Όταν δεν μπορούμε να κάνουμε αιμοληψίες πέρα από το ωράριό  μας –όπως καταγγέλλουν πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- εμείς συνταγογραφούμε αγχολυτικά;
Αν δεν καταλάβουμε πως πρέπει να βγούμε από  πελατειακές λογικές που έφεραν τη χώρα μας σε αυτό το σημείο,  δεν θα καταφέρουμε ποτέ να ορθοποδήσουμε. Αν δεν βγούμε από τη λογική του προσωπικού μας βολέματος ή του βολέματος των φίλων μας,  είμαστε καταδικασμένοι να καταλήξουμε τριτοκοσμικοί. Αν δεν διστάσουμε να συγκρουστούμε,  τίποτε δεν θα αλλάξει. Αυτό που προέχει είναι το κοινωνικό συμφέρον. Τα χρήματα του σκληρά φορολογούμενου πολίτη πρέπει να καλύπτουν υπαρκτές ανάγκες. Οι βουλευτές  που έχουν εκλεγεί  με το κυβερνόν κόμμα , γνωρίζουν το απόστημα. Εκτός , βέβαια αν θεωρούν ότι όντως χρειαζόμαστε ψυχιατρική φροντίδα…. Έχουν  λοιπόν ευθύνη να σπάσουν αυτό το απόστημα, γιατί αν επεκταθεί περισσότερο και σπάσει, η βρωμιά του θα μας καλύψει όλους….. και τότε τα αγχολυτικά των ψυχιάτρων του Νοσοκομείου δεν θα μας αρκούν…