Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ: Καύσωνας χτυπά την πόρτα μας ,.ο υδράργυρος θα "χτυπήσει" 40αρια

Ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού μας χτυπά την πόρτα, καθώς από αύριο, Πέμπτη, ο υδράργυρος θα "σκαρφαλώσει" στους 36 βαθμούς Κελσίου με τις υψηλές θερμοκρασίες να διατηρούνται μέχρι και την Δευτέρα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος.
Αύριο η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 35-36 βαθμούς και την Παρασκευή θα φτάσει και θα ξεπεράσει τους 40 σε αρκετά σημεία της χώρας. Ο καύσωνας θα πλήξει κυρίως τις πεδινές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, όπου υψηλότερες θερμοκρασίες θα καταγραφούν στην  Κόρινθο, το Άργος και την Σπάρτη.
Στο λεκανοπέδιο, κύριο χαρακτηριστικό του καιρού μέχρι την Δευτέρα θα είναι η έντονη ζέστη με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς κυρίως σε περιοχές της δυτικής Αττικής την ώρα που στα νησιά του Ιονίου, οι νοτιάδες σε συνδυασμό με τον καύσωνα θα προκαλέσουν "ασφυξία" στην ατμόσφαιρα.
Τα μελτέμια, που θα πνέουν καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου και στα πελάγη θα ειναι εντάσεως 6-7 μποφόρ, θα κάνουν πιο υποφερτή τη ζέστη καθιστώντας, ωστόσο, υψηλό τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιών.
Τα 40αρια θα διατηρηθούν μέχρι και την Δευτέρα, ενώ από την Τρίτη οι υψηλές θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν σταδιακά στους 34-35 βαθμούς Κελσίου.