Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Οι ατομικές συμβάσεις εργασίας θα έχουν διάρκεια έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017 μεταξύ Δημόσιων Φορέων Υγείας και υπαλλήλων στις υπηρεσίες εστίασης, φύλαξης και καθαρισμού

logo newsletter





estiasi_nosokonmeiovn.jpgΟι ατομικές συμβάσεις εργασίας θα έχουν διάρκεια έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017 μεταξύ Δημόσιων Φορέων Υγείας και υπαλλήλων στις υπηρεσίες εστίασης, φύλαξης και καθαρισμού


Όσον αφορά τις ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου, μεταξύ Δημόσιων Φορέων Υγείας και υπαλλήλων που απασχολούνται ή απασχολούνταν παλαιότερα στις υπηρεσίες εστίασης, φύλαξης και καθαρισμού, ως υπάλληλοι ιδιωτικών εταιρειών, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας διευκρινίζει:
Διαβάστε περισσότερα

skafow_gia_ton_ees.pngΈνα ναυαγοσωστικό σκάφος δώρισε η DLRG στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό


Στους διασώστες ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παραδόθηκε την Παρασκευή , στη μαρίνα της Μυτιλήνης, από την DLRG (μέλος της International Maritime Rescue Federation που επιχειρεί σε διασώσεις προσφύγων και μεταναστών), ένα ναυαγοσωστικό σκάφος τύπου Inflatable Rescue Boat-I.R.B. (με μηχανή 30 ίππων) για τις ανάγκες των διασώσεων.
Διαβάστε περισσότερα

nosokomeio-thriaseio.jpg ΕΔΕ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ


Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα σε μερίδα εντύπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ σχετικά με επίτοκο που υποβλήθηκε σε καισαρική τομή στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο» το Φεβρουάριο του 2016
Διαβάστε περισσότερα

DIETHNEW_SYMPOSIO.jpgΠαγκόσμιο ενδιαφέρον για το 2ο Διεθνές Συμπόσιο για την Ελάχιστα Επεμβατική εξωσωματική Τεχνολογία (MiECT)


Το παγκόσμιο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η διοργάνωση του 2ου Διεθνούς Συμποσίου για την Ελάχιστα Επεμβατική εξωσωματική Τεχνολογία (MiECT), το οποίο θα διεξαχθεί από 9 έως 11 Ιουνίου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Διαβάστε περισσότερα

SXIZOFRENEIAAA.jpgΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ: ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ


Η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) υιοθέτησε θετική γνωμοδότηση συνιστώντας τη χρήση της τριμηνιαίας φαρμακοτεχνικής μορφής της παλμιτικής παλιπεριδόνης για τη θεραπεία συντήρησης της σχιζοφρένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Διαβάστε περισσότερα

EGKAIFALIKO_EPEISODIO.jpg ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΓΕΙΑΚΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ


Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η διάσκεψη του SAFE (Stroke Alliance For Europe) με την παρουσία αντιπροσωπειών από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, τη Μ. Βρετανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ιταλία, Μάλτα, Ισραήλ με αφορμή την επίσημη αντιπροσώπευση και στην Ελλάδα από την Ελληνική Συνεργασία για τα Εγκεφαλικά Επεισόδια (ΕΣΑΕΕ- Hellenic Alliance/ Action for Stroke).
Διαβάστε περισσότερα

kalypso.jpgΤο Καλυψώ στη Λάρισα. Εκδήλωση για την ψωρίαση & έκθεση φωτογραφίας «Αποκαλύψτε το Δέρμα σας»


Το Σωματείο Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση «ΚΑΛΥΨΩ» στα πλαίσια της ενημέρωσης του κοινού για την ψωρίαση θα υλοποιήσει  μία σημαντική ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τη Ψωρίαση και τη Κνίδωση.
Διαβάστε περισσότερα

NEJMcover.jpgΜεγάλη μελέτη για την πρόληψη των παροξύνσεων της ΧΑΠ


Μεγάλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «New England Journal of Medicine»επιβεβαιώνει ότι oσυνδυασμός ινδακατερόλης/γλυκοπυρρονίου της Novartis δείχνει υπεροχή έναντι του συνδυασμού σαλμετερόλης/φλουτικαζόνης στην πρόληψη των παροξύνσεων της ΧΑΠ
Διαβάστε περισσότερα

PANEL_1.JPGΜελάνωμα: Πώς σχετίζεται με το στρες; - Εντυπωσιακή αύξηση του χρόνου επιβίωσης ασθενών με μεταστατικό μελάνωμα χάρη στις νέες θεραπείες


Πέρα από τις ήδη γνωστές βλαβερές συνέπειες του χρόνιου στρες στην υγεία μας, τώρα οι ειδικοί προειδοποιούν ότι συνδέεται και με το μελάνωμα! Οι αρνητικές επιπτώσεις του χρόνιου στρες έχουν αξιολογηθεί επιδημιολογικά και έχει διαπιστωθεί ότι μπορεί να συμβάλουν στην εμφάνιση της νόσου.
Διαβάστε περισσότερα

mikrobvia_stin_paralia.jpgΜικρόβια στην παραλία: πού κρύβονται


Ο καιρός έχει φτιάξει και η θερμοκρασία σιγά σιγά ανεβαίνει... Οι περισσότεροι από εμάς κανονίζουμε διάφορες εξορμήσεις σε κοντινές ή μακρινές παραλίες. Όπως και να έχει, την επόμενη φορά που θα πάτε για μπάνιο στη θάλασσα, πρέπει να έχετε το νου σας σχετικά με το που θα επιλέξετε να κάτσετε.
Διαβάστε περισσότερα

KARPOUZAKI.jpgΤα οφέλη του καρπουζιού - δέρμα που δεν γερνάει


Το καρπούζι είναι μακράν από τα πιο δροσερά φρούτα του καλοκαιριού και σύμφωνα με τους ειδικούς μας δίνει ενέργεια, μας διατηρεί νέες και μας βοηθά να χάσουμε βάρος.
Διαβάστε περισσότερα



aftoanosa_nisimata.jpg«Μάχη» για τα αυτοάνοσα νοσήματα

«Μάχη για τα αυτοάνοσα νοσήματα» είναι ο τίτλος ημερίδας που διοργανώνεται στα Ιωάννινα την Παρασκευή 10 Ιουνίου από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μάχη».
Διαβάστε περισσότερα