Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Ακόμη ένας “στρατηγός” του Ομπάμα, φοβάται ότι η Χίλαρι θα χάσει από τον Τραμπ

Twitter@EmOikonomidis
Ακόμη ένας “στρατηγός” του Ομπάμα, φοβάται ότι η Χίλαρι θα χάσει από τον ΤραμπΟ Ντέιβιντ Άξελροντ ήταν ο πρώτος που εξωτερίκευσε τους σχετικούς φόβους του. Ο Τζιμ Μεσίνα, στο περιθώριο της μάχης που δίνει στο πλευρό του Ντέιβιντ Κάμερον για να αποφευχθεί το Brexit, ανησυχεί το ίδιο. Και αν ο Ραμ Εμμάνιουελ δεν δεσμευόταν από τον… όρκο σιωπής της Δημαρχίας του Σικάγο, θα φώναζε περισσότερο από τους προηγούμενους.
Ποιός έλειπε από τη θρυλική “Obama team” για να δημοσιοποιήσει την ανησυχία του για το ενδεχόμενο μιας επικράτησης του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στη Χίλαρι Κλίντον στη μάχη για τον Λευκό Οίκο; Ο Ντέιβιντ Πλαφ, ο πιο πετυχημένος τακτικιστής της γενιάς του, ο άνθρωπος που κέρδισε το Συνέδριο των Δημοκρατικών το 2008 για λογαριασμό του Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Ντέιβιντ Πλαφ άργησε αλλά… ενέδωσε στον πειρασμό. Και ενώ συμβουλεύει παρασκηνιακά τη Χίλαρι Κλίντον, ενώ δηλώνει την αισιοδοξία του ότι η άλλοτε Πρώτη Κυρία και πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα “πρέπει, υπό κανονικές συνθήκες”, να μην έχει πρόβλημα με τον Τραμπ, βάζει… υποσημειώσεις.
“Ακόμη είναι νωρίς για να πούμε με σιγουριά. Υπό κανονικές συνθήκες, η Χίλαρι θα πρέπει να τον κερδίσει με περισσότερες από 8 μονάδες διαφορά. Ωστόσο, ο Τραμπ είναι απρόβλεπτος. Και έχει δείξει μέχρι σήμερα ότι δεν κάμπτεται από τίποτα. Ακόμη και με τον Πάπα τα έβαλε, και οι Συντηρητικοί τον αποθεώνουν. Σε μια τελική αναμέτρηση σε εθνικό επίπεδο λοιπόν, προφανώς και θα ανησυχούσα”, ήταν τα λόγια του Ντέιβιντ Πλαφ.
Μαζί του, ανησυχεί και η Χίλαρι. Ο Ομπάμα; Σίγουρα το… απολαμβάνει.

ysterografa.gr