Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Κωνσταντίνα Νικολάκου: Το έργο θα υπογραφεί σύμφωνα με το Διεθνή Διαγωνισμό γιατί μόνο έτσι θωρακίζεται το συμφέρον των πολιτών μας"



http://s.enet.gr/resources/2014-04/56623-thumb-large.jpgΗ Θεματική Αντιπεριφερειάρχης υπεύθυνη για θέματα περιβάλλοντος και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, ερωτηθείσα να σχολιάσει τη σημερινή συνάντηση των Δημάρχων με τους Υπουργούς της Κυβέρνησης για το θέμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ δήλωσε:


"Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα της "διαπραγμάτευσης" της Κυβέρνησης με την εταιρεία και παρά την εντονότατη φημολογία που αναπτύχθηκε διατήρησε απόλυτα σταθερή, σοβαρή αλλά κυρίως ψύχραιμη στάση.
Το έργο μας, το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της Πελοποννήσου, η Περιφερειακή αρχή το έχει ολοκληρώσει με απόλυτη επιτυχία και συνέπεια προς τις δεσμεύσεις της και η σύμβαση του έργου θα έπρεπε να είχε υπογραφεί από το Νοέμβριο του 2015, σύμφωνα με την απόφαση και τη ρητή εντολή του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Από το χρονικό διάστημα εκείνο μέχρι σήμερα η Περιφερειακή αρχή απείχε από τις έωλες υποσχέσεις και τους χειρισμούς του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος δηλώνοντας σταθερά ότι όλοι θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και της ευθύνης τους και να λειτουργήσουν με μοναδικό γνώμονα τη νομιμότητα.
Για μία ακόμη φορά καλούμε την Κυβέρνηση και τους Υπουργούς της να μην προχωρούν σε μονομερείς ενέργειες που εν τέλει εξυπηρετούν μόνο το συμφέρον του αναδόχου του έργου.
Οι φίλοι και συνεργάτες μας κ. Δήμαρχοι, με τους οποίους είχαμε και έχουμε άριστη συνεργασία, μετά τη σημερινή τους συνάντηση είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι θα συνειδητοποιήσουν και θα παραδεχτούν, ότι πρέπει να συνεχίσουν την αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο θωρακίζεται η προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών μας και ενδυναμώνεται θεσμικά η αυτοδιοίκηση. 
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει αποδείξει μέχρι σήμερα ότι στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις και ότι δεν χρειάζεται το "μακρύ χέρι της εκάστοτε Κυβέρνησης" ως διαμεσολαβητή για την επίτευξη του έργου της. Η σημερινή συνάντηση κατέδειξε άλλωστε για μια ακόμα φορά την ορθότητα τόσο του έργου, όσο και την πιστή τήρηση της νομιμότητας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ, θα υλοποιηθεί ακριβώς όπως προέβλεπε ο διεθνής διαγωνισμός της Περιφέρειας γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο υπηρετείται το δημόσιο συμφέρον".