Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ


Με θρησκευτική λαμπρότητα και με την συμμετοχή πλήθους πιστών, ο λαός του Ξυλοκάστρου τίμησε στον εορτάζοντα καθεδρικό ναό της πόλεως τον Πολιούχο και Προστάτη του Άγιο Μεγαλομάρτυρα Βλάσιο. 

                    Το απόγευμα, παραμονή της εορτής του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου (Τετάρτη 10 - 2 - 2016), τελέσθηκε στο Ξυλόκαστρο με ιδιαίτερη Εκκλησιαστική λαμπρότητα και με την συμμετοχή πλήθους πιστών Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κκ Ευγένιου ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο. με την  συμμετοχή των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Χαλκίδας κκ Χρυσοστόμου, Σιδηροκάστρου κκ Μακάριου και του Ποιμενάρχη μας κκ Διονυσίου.
Τόσο κατά τον πολυαρχιερατικό εσπερινό και την πολυαρχιερατική θεία λειτουργία έψαλε η Βυζαντινή Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών «Κυριάκος ο Υμνογράφος» με χοράρχη τον κ. Αναστάσιο Γκιούλη Πρωτοψάλτη του Ι.Ν. Αποστόλου Παύλου Κορίνθου.


Σήμερα Πέμπτη 11 - 2 - 2016, το πρωί τελέσθηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κκ Μακαρίου με την  συμμετοχή των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Χαλκίδας κκ Χρυσοστόμου  Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κκ Ευγένιου και του Ποιμενάρχη μας κκ Διονυσίου. Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδας Χρυσόστομος
Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία , ήταν προγραμματισμένο να παραστεί και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Όμως η επίσκεψή του στο Ξυλόκαστρο ματαιώθηκε καθώς μπλόκα και η γενικότερη κατάσταση δεν το επέτρεψαν να απομακρυνθεί από την Αθήνα.
Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου, που πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία Τιμητικού Αγήματος της Σχολής Μηχανικού Λουτρακίου, στους δρόμους πέριξ του Ι. Ναού, κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε για την παρουσία τους και ευλόγησε Ιερό Κλήρο, Άρχοντες και πιστό Λαό.
 Στην πανηγυρική θεία λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλίας Νιάρρος, οι Βουλευτές Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός και Χρίστος Δήμας, o τ. Υπουργός κ. Νίκος Ταγαράς, οι περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Ευριπίδης Γκίατας, κα Μαριλένα Σούκουλη και κ. Γιώργος Πετρίτσης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Κιάτου κ. Μαυραγάνης Αλέξιος, ο Δοιηκητής Α.Τ. Ξυλοκάστρου κ. Παναγιώτης Γκιούλης, ο Δήμαρχος Συκιωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος,  οι Αντιδήμαρχοι κ. Παναγιώτης Καλύβας, κ. Δημήτρης Κάσσιος, κα Αγγελική Κλειώση και κ. Εμμανουήλ Αλογογιάννης,κ., η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου κ. Σπυριδούλα Καραπανάγου, η πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Γιώτα Μπάγκα, ο ιατρός κ. Αναστάσιος Γκιολής , ο εορτάζων Πρόεδρος της Μείζονος μειοψηφίας του Δήμου κ. Βλάσιος Τσιώτος, ο Αρχηγός της Ελάσσονος Μειοψηφίας κ. Φάνης Μπρακούλιας,οι τ. Δήμαρχοι Ξυλοκάστρου κ. Δημήτριος Σκούρας και Αντώνης Κλαδούχος , ο Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κωστας Κουσουλός, Νίκος Κεκερής και  πλήθους πιστών...