Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Συνάντηση Πλακιωτάκη με εκπροσώπους Αγροτικών φορέων του Νομού Λασιθίου στην Ιεράπετρα



 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, συναντήθηκε, τη Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016, στις 17.00, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιεράπετρας,  με εκπροσώπους Αγροτικών φορέων του Νομού Λασιθίου.
Η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα από τους εκπροσώπους των φορέων.

Ο πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης μεταξύ άλλων δήλωσε,
“Το ασφαλιστικό και αγροτικό νομοσχέδιο είναι ανθρωποκτόνο.
Η κυβέρνηση, προωθεί ένα νομοσχέδιο, εισπρακτικό, το οποίο, καταστρέφει την ιδιωτική πρωτοβουλία, ενοχοποιεί την εργατικότητα.
Εκφράζω, την αλληλεγγύη μου στο δίκαιο αγώνα σας, αλλά θέλω να ακούσω και τις προτάσεις σας, έτσι ώστε, να αναδειχθούν και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και βεβαίως να προτάξουμε, τις προτεραιότητες της αγροτικής παραγωγής.
Το νομοσχέδιο δεν είναι βιώσιμο, με τον τριπλασιασμό των εισφορών, με τον διπλασιασμό της προκαταβολής, με την αύξηση του ΦΠΑ στα εφόδια, και την μη μείωση του ΦΠΑ στο πετρέλαιο, τα πράγματα είναι οριακά, και όχι μονάχα στην πρωτογενή παραγωγή
Επειδή η πρωτογενή παραγωγή είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης θέλω τις δικές σας προτάσεις.”
Στην συνάντηση συμμετείχαν: ο αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης, ο κ. Αντώνης Πλεξουσάκης, Πρόεδρος Δ.Σ της Ο.Π. Α.Σ ΝΟΤΟΣ- μέλος GRETEΙ.Κ.Ε. , ο κ. Λουίζος Κόλλιας, Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Π. Α.Σ ΤΟ ΝΗΣΙ- μέλος GRETEΙ.Κ.Ε., ο κ. Αντώνιος Ζαχαριαδάκης, Πρόεδρος ομάδας παραγωγών ΑΝΑΤΟΛΗ, ο κ. Εμμανουήλ Φραγκιαδάκης, Α.Σ ΚΑΜΙΡΟΣ Ο.Π. ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΕΡΒΟΛΙ , ο κ. Νικόλαος  Δασκαλάκης, Πρόεδρος ΕΑΣ Ιεράπετρας και περιφερειακός Σύμβουλος εντεταλμένος για τον πρωτόγεννη τομέα, ο κ. Γεώργιος Τσιφετάκης, Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Σητείας, ο κ. Μιχαήλ Μαλλιωτάκης Πρόεδρος, Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Φυτικής Παραγωγής Δήμου Ιεράπετρας, ο κ. Μάνος Καπαράκης, Γενικός Γραμματέας Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Φυτικής Παραγωγής Δήμου Ιεράπετρας.