Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΕΦΟΡΜΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΕΙΛΗ

Ο Ελληνικός Στρατός 76 χρόνια μετά το 1940, τρεις σχεδόν γενιές, καλείται να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη απειλή για τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενδεχομένως της ελληνικής επικράτειας. Ο εχθρός σε αυτή την πρώτη επιχειρησιακή εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον 21ο αιώνα δεν έχει αυτή τη φορά βομβαρδιστικά αεροπλάνα, λόγχες και υποβρύχια.
Μετά και τις σημερινές ανακοινώσεις της Europol για 10.000 αγνοούμενα προσφυγόπουλα παιδιά στην Ευρώπη, που κανείς δεν θέλει να σκέπτεται πού μπορεί να κατέληξαν, τις ανακοινώσεις για τη σύλληψη ζεύγους «τζιχαντιστών» στην ακριτική πόλη της Αλεξανδρούπολης και τα τελεσίγραφα των ισχυρών της Ευρώπης προς την ελληνική Κυβέρνηση για δρομολόγηση την 18η Φεβρουαρίου εξόδου της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν και εξομοίωσής της σε αεροδρόμια και λιμάνια με τις Αφρικανικές χώρες, η ελληνική Κυβέρνηση πράττει τα αυτονόητα, έστω και απρόθυμα κατόπιν εντολής.
Την ασύμμετρη απειλή της λαθραίας εισροής πάσης φύσης ανωνύμων ανθρώπων και προϊόντων μόνο ένας Στρατός μπορεί να αντιμετωπίσει. Φυσικά αυτό προϋποθέτει την ανάληψη της ηγεσίας από τη στρατιωτική εξουσία και όχι μόνο της ανάληψης των ευθυνών. Για αυτό είναι υπεύθυνος ο Υπουργός Άμυνας κ.Καμένος. Αλλιώς εγκυμονεί ο κίνδυνος μίας εθνικής ήττας και της μετέπειτα απόδοσης του ρόλου του αποδιοπομπαίου τράγου στον Ελληνικό Στρατό για τις εγκληματικές αμέλειες της πολιτικής εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις οφείλουν να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την πολιτικό-στρατιωτική επιχείρηση του 21ου αιώνα σε όλο το φάσμα της από τα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία, την υποδοχή στις ακτές, τη ροή των παρανόμων εισερχομένων στον ηπειρωτικό χώρο και τη διοχέτευση τους εκτός Ελλάδας στο τελικό τους προορισμό ή την επιστροφή τους στην πατρίδα τους. Τέτοιες επιχειρήσεις έχουν πραγματοποιηθεί κατ’ επανάληψη στο πρόσφατο παρελθόν με χαρακτηριστικότερη όλων αυτή του Αφγανιστάν τα τελευταία χρόνια.
Είναι εγκληματικό οι Ένοπλες Δυνάμεις να περιοριστούν στην παρασκευή φασολάδας για τους παρανόμους μετανάστες και την ανέγερση οικιών και στην ουσία να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των πλοιοκτητών, των τοπικών μαγαζατόρων, των διακινητών λαθραίων. Η οργάνωση και αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεών μας οφείλει να χαρακτηρίσει την εμπλοκή του και να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την πρώτη τους νίκη στον 21ο αιώνα με τα απαραίτητα στη συνέχεια φυσικά διεθνή ανταλλάγματα και επιβραβεύσεις.
5 δισεκατομμύρια που ζητά το Κράτος της Τουρκίας από την Ευρώπη για την ενεργό συμμετοχή του στην ανακούφιση των προσφυγικών ροών. Φυσικά ευρωπαϊκή συνδρομή θα απαιτηθεί σε εμπειρία και εξειδικευμένο και στην ελληνική Κυβέρνηση και τις Ένοπλες Δυνάμεις της αν θέλει να έχει γρήγορα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της απειλής των λαών της.
Η εαρινή επέλαση είναι προ των πυλών όπως ο φασισμός του Μουσολίνι κάποτε και τα Νόμπελ Ειρήνης δεν έχουν αποτέλεσμα όταν διεξάγεται ο πόλεμος με το παγκόσμιο Κράτος μαφίας που προφανώς διαβάλλει και ορέγεται τα ελληνικά νησιά μας και όχι μόνο…
 
thedayaftergr.blogspot.gr