Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Ένωση Κεντρώων : Τα δύσκολα για την κυβέρνηση τώρα αρχίζουν και οι μάσκες σταδιακά θα πέσουν

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΘΗΝΑ 1/2/16

Από την Ένωση Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :
Τα δύσκολα για την κυβέρνηση τώρα αρχίζουν και οι μάσκες σταδιακά θα πέσουν αφού ο κ. Τσίπρας θα κληθεί να διαπραγματευθεί με το "κουαρτέτο" το οποίο έχει μεγάλες απαιτήσεις λόγω του ότι ο ίδιος υπέγραψε την περαιτέρω καταδίκη της Ελλάδας με το 3ο μνημόνιο το περασμένο καλοκαίρι. Η Ένωση Κεντρώων πιστεύει σταθερά ότι αν δεν κοπούν οι παθογένειες του παρελθόντος στο ασφαλιστικό και αν δεν υπάρξει ακαριαία διακοπή της αμφίδρομης σχέσης με το πελατειακό κράτος, λύση δεν θα βρεθεί. 
Προτείνουμε το εξής ακόλουθο κοστολογημένο πρόγραμμα :

1. Κατάργηση πολλαπλών συντάξεων και ενοποίηση τους με ανώτατο πλαφόν στα 1.500 ευρώ καθαρά.
2. Αναστολή των συντάξεων των τέως Βουλευτών.
3. Αναστολή των συντάξεων των 80.000 Ελλήνων οι οποίοι έχουν εισοδήματα άνω των 3.000 ευρώ καθαρά είτε από τόκους καταθέσεων, είτε από μερίσματα εταιριών, είτε από μετοχές, είτε από ενοικιάσεις σπιτιών και καταστημάτων. Εάν για κάποιο λόγο σταματήσουν να έχουν αυτά τα εισοδήματα, τότε με ένα έγγραφο μόνο από την εφορία να επανέρχεται κανονικά η σύνταξή τους.
4. Αν λάβουν χώρα όλα τα παραπάνω δεν θα χρειαστεί να γίνει καμία περικοπή στις συντάξεις των 1.000 ευρώ καθαρά και κάτω ενώ το κράτος θα εξοικονομεί περί τα 2,2 δις το χρόνο από εδώ και στο εξής.
Πιστεύουμε ότι όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου ή και εκτός από αυτό απαιτείται να έχουν συγκεκριμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα για το ασφαλιστικό και να μην φωνασκούν διαρκώς δίχως επιχειρήματα, ιδέες και αναπτυξιακές προτάσεις.
Από το Γραφείο Τύπου



                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΘΗΝΑ 31/1/16

Από την Ένωση Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :
Η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να "χτυπήσει" τις παθογένειες του παρελθόντος ώστε να βρεθούν από εκεί τα χρήματα προς την επίτευξη των ίδιων στόχων. Αυτό που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα είναι να βαρύνει με ατελείωτες εισφορές τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες και παράλληλα να αφήσει ανέγγιχτους τους 80.000 πλούσιους Έλληνες με εισοδήματα άνω των 3.000 ευρώ μηνιαίως και τους τέως βουλευτές. Όσο για την ενοποίηση όλων των συντάξεων με πλαφόν στα 1.500 ευρώ ή την μη περικοπή καμίας σύνταξης κάτω από τα 1.000 ευρώ, ούτε λόγος. Η κυβέρνηση του Σύριζα φορά κόκκινες παρωπίδες που όταν αποφασίσει να τις βγάλει, θα έχει ήδη καταστρέψει χιλιάδες μικρομεσαίων οικογενειών.
Από το Γραφείο Τύπου