Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Ροπαλιά «Ηρα» σκόρπισε το φάντασμα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Ροπαλιά «Ηρα» στην Τούμπα, ΠΑΣάς ο ΠΑΟ, «Χ» ο Πανιώνιος
Ο Ηρακλής ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της Τούμπας, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. καθώς κατάφερε να επιβληθεί με 1 - 0 του ΠΑΟΚ, μετά το μακρινό... 2003. Επτά σερί ματς χως νίκη για τον «Δικέφαλο» με τον κόσμο χειροκροτεί την ομάδα του Ηρακλή και να αποδοκιμάζει παίκτες, προπονητή και διοίκηση του ΠΑΟΚ.  Το «χρυσό» γκολ του «Γηραιού» πέτυχε στο 72' ο Λεοζίνιο. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Μιγκέλ Βίτορ για χτύπημα εκτός φάσης στον Πουρτουλίδη..

Ως τη λήξη του αγώνα ο ΠΑΟΚ αμήχανος προσπαθεί να βρει στοιχειώδη κυριαρχία για να ισοφαρίσει, αλλά είναι εξαιρετικά βραχυκυκλωμένος, αδύναμος και χωρίς λύσεις. Ο Ηρακλής, που το γκολ αυτό του έχει ανορθώσει την αυτοπεποίθηση κρατά το νικηφόρο αποτέλεσμα και η λήξη λίγο αργότερα δίνει το έναυσμα για μεγάλες αποδοκιμασίες και φθορές έξω από το γήπεδο. ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Τζαβέλλας, Χατζηισαΐας, Βίτορ, Κίτσιου (64' Χαρίσης), Λέοβατς (46' Μυστακίδης), Τσίμιροτ, Κάτσε, Σάμπο, Πέλκας, Μπερμπάτοφ (79΄ Γκολάσα). Ηρακλής: Περνίς, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Μπουκουβάλας, Καρασαλίδης, Κυριακίδης, Τσιλιανίδης (61' Ιντζόγλου), Λεοζίνιο (79' Πορτουλίδης), Μπουλούτ (89' Λουκίνας), Βέλλιος.

 Και η… υπομονή έχει τα όριά της. Συγκεκριμένα, το βράδυ της Κυριακής, μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ηρακλή στο γήπεδο της Τούμοπας, η υπομονή των οπαδών του «Δικεφάλου» εξαντλήθηκε.
Αφού «γιούχαραν» παίκτες, προπονητή και διοίκηση, στήθηκαν λαϊκά δικαστήρια έξω από τα αποδυτήρια και το ποτήρι «ξεχείλισε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιπροσωπεία των οργανωμένων φιλάθλων εισήλθε στα αποδυτήρια μετά από σχετική άδεια του τεχνικού της ομάδας, Ιγκόρ Τούντορ και των ποδοσφαιριστών. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ήταν τέτοια η ένταση στα αποδυτήρια που οι φωνές ακούγονταν μέχρι έξω.
Ωστόσο, ο Κροάτης κόουτς στη συνέχεια έφυγε εσπευσμένα για τετ-α-τετ με τον μεγαλομέτοχο, Ιβάν Σαββίδη και ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι στη συνέντευξη Τύπου, πήγε ο βοηθός του, Ιβάν Λέκο και όχι ο ίδιος.
Το βράδυ της Κυριακής κυκλοφόρησε έντονη φημολογία πως ο Ιβάν Σαββίδης σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να τερματίσει άμεσα τη συνεργασία τόσο με τον Τούντορ, όσο και τον ποδοσφαιρικό διευθυντή, Φρανκ Άρνεσεν.
Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά και προέχει να γνωστοποιηθεί το αποτέλεσμα της συνάντησης Σαββίδη - Τούντορ.


Η «αυλαία» της αγωνιστικής πέφτει τη Δευτέρα στην Ξάνθη με την τοπική ομάδα να αντιμετωπίζει τον Αστέρα Τρίπολης.