Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Πελοπίδας Καλλίρης: “ To αγροτικό θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ένα Εθνικό και Πατριωτικό ζήτημα. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Π.Ε Κορινθίας θα συνδράμει με τις δικές της δυνάμεις στη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας μας.



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgEV7Q2AT3Jmh3MgyGMG1BXQfGirVFNLE9TH7FAX0_0IIO2C5mILdSMgafZEKKq4pLduqn9wUiecPeNe3ZbjGJuQ6bkfRBSqGemW_d-uLVUDmXgWwHQ3DQVXWLzh_NK2MFwPwUBgxdBjsBM/s1600/pinaka3.pngΣχετικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

To αγροτικό θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ένα Εθνικό και Πατριωτικό ζήτημα.
Το 2014 με τα τότε μέτρα της Τροϊκα που υιοθέτησε η τότε Ελληνική κυβέρνηση, αυξήθηκε σημαντικά η συμβολή των αγροτών στη φορολογητέα βάση.
Οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση δεν δικαιολογείτε σήμερα.
Μάλιστα, προκαλεί εντύπωση η εμμονή στα νέα μέτρα και θα πρέπει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των αγροτών μας, να ερευνήσουν και να αναζητήσουν πιθανές ευθύνες κάποιων, που με τις αποφάσεις τους, επιφέρουν σημαντική αύξηση του κόστους των αγροτικών μας προϊόντων, καθιστώντας τα Ελληνικά προϊόντα μη ανταγωνιστικά στις Διεθνής αγορές προς όφελος των ανταγωνιστών μας.     
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Π.Ε Κορινθίας θα συνδράμει με τις δικές της δυνάμεις στη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας μας.
Κάνω έκκληση στους αγρότες μας, που κατανοώ πλήρως την αγανάκτηση και το θυμό τους, να αποκλιμακώσουν το κλείσιμο του οδικού δικτύου στο ύψος του Ισθμού σε ώρες αιχμής για τους συμπολίτες μας και τους υπόλοιπους επαγγελματικούς κλάδους  γιατί τελικά δεν ταλαιπωρούνται αυτοί που φέρουν την ευθύνη ”.


Γραφείο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη