Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Θανάσης Κουρλαμπάς: Ακόμα και στα πιο «απόκρυφα» και απομακρυσμένα μέρη κρύβεται χιούμορ

«Όταν συμπυκνώνεις τις ιστορίες, μπορείς να… βγάλεις το αστείο ζουμί τους!»

«Πώς να κάνεις τον Έλληνα να ξεχάσει αυτή τη λαίλαπα που βιώνει 4-5 χρόνια τώρα και να αισιοδοξήσει  ξαφνικά;»


Της Νέλλης Στεντούμη για το Πινάκιο

Η συνάντηση με τον Θανάση Κουρλαμπά στη σκηνή του «Δημήτρης Χορν» έγινε με αφορμή μία όμορφη σύμπραξη θρησκευτικής «ευλάβειας» και γέλιου. Ο ταλαντούχος ηθοποιός, παρέα με τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη και τον Σωτήρη Δουβρή, κατάφερε να μας μυήσει στα μυστικά της Βίβλου με τον δικό του μοναδικό τρόπο!
Στα χνάρια του «Όλος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα», οι συγγραφείς Άνταμ Λονγκ, Ριντ Μάρτιν και ΌστινΤίχενορ  έκαναν το ίδιο με τη Βίβλο, σε ένα έργο ακραίου χιούμορ, που μας άφησε κυριολεκτικά άφωνους με τη σπιρτάδα, την ευρηματικότητα και την «αγνή» αιρετικότητά του!
Οι Θανάσης Κουρλαμπάς, Ιωσήφ Ιωσηφίδης και Σωτήρης Δούβρης, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Αθανασίας Καραγιαννοπούλου μας συστήνουν την δική τους εκδοχή για τη Βίβλο, η οποία ενέχει άφθονο γέλιο, πολιτικό σχόλιο και μία γερή δόση απολαυστικού standupcomedy.
Η παράσταση καταφέρνει να διακωμωδήσει εύστοχα βιβλικές ιστορίες, σε αντιπαραβολή με την επικαιρότητα, χωρίς να χάσει στιγμή το σεβασμό στο θρησκευτικό αίσθημα, αλλά και στον… ανυποψίαστο θεατή.
Στην προσπάθειά μας να διεισδύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στην παράσταση, μιλήσαμε με τον Θανάση Κουρλαμπά, έναν εκ των πρωταγωνιστών, ο οποίος μοιράστηκε μαζί μας τα συναισθήματα και όλα τα όμορφα παράδοξα αυτού του εγχειρήματος, που ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στη σκηνή του «Δημήτρης Χορν».