Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Άννα Συνοδινού: Τελευταία παράσταση – Ήταν όλοι εκεί



 Σε κλίμα οδύνης, συγγενείς και φίλοι αποχεραίτησαν, το μεσημέρι της Δευτέρας, την ηθοποιό Άννα Συνοδινού στο κοιμητήριο του Βύρωνα.

Συγγενείς και φίλοι είπαν το «τελευταίο αντίο» στην Άννα ΣυνοδινούΉταν η τελευταία της παράσταση. Μια παράσταση που κανείς απ’ όσους τη θαύμασαν στη μεγάλη καλλιτεχνική της πορεία, δεν ήθελε να τη δει να πρωταγωνιστεί. Βρέθηκαν όμως όλοι εκεί. Για να τις δώσουν αυτό που της άξιζε: το τελευταίο μεγάλο χειροκρότημα. Η Άννα Συνοδινού, μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες ηθοποιούς που γνώρισε η χώρα, έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη 7 Ιανουαρίου σε ηλικία 88 ετών. Τα τελευταία χρόνια της ζωής της αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.
Η κηδεία της έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας (11.01.2016) στο νεκροταφείο του Βύρωνα.Την εξόδιο ακολουθία έψαλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Εκεί, βρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Γιώργος Βλάχος, ο Νικήτας Κακλαμάνης, η Σοφία Βούλτεψη, η Άννα Πετραλιά, ο Απόστολος Κακλαμάνης, η Μαριέττα Γιαννάκου, ο Γιώργος Σούρλας, Βύρων Πολύδωρας, η Λούκα Κατσέλη, η Άννα Βαγενά και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Εκεί ήταν και οι συνάδελφοί της, άνθρωποι με τους οποίους έζησε και έπαιξε αλλά και νεότερης γενιάς, που αγάπησαν το θέατρο μέσα από τις δικές της ερμηνείες, που έμαθαν από εκείνη και διδάχθηκαν πως είναι να κάνεις Τέχνη. Ζωή Λάσκαρη, η Αννα Φόνσου, , ο Κώστας Πρέκας, ο Φώτης Μεταξόπουλος, η Θάλεια Προκοπίου, η Μιμή Ντενίση, ο Μαριος Φραγκούλης και Σπύρος Μπιμπίλας, την αποχαιρέτισαν για πάντα.