Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΕΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ



http://s.kathimerini.gr/resources/2014-05/20s9ekab1-thumb-large.jpg
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας, βουλευτής Ν. Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Κέλλας, σχετικά με την επικείμενη καρατόμηση των διοικητών και υποδιοικητών των κρατικών νοσοκομείων της χώρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Πριν από λίγες μέρες, ο υπουργός Υγείας κ. Ξανθός παραδέχθηκε πως “η κατάσταση στο σύστημα υγείας είναι οριακή” και μίλησε για διαρκή κίνδυνο μπλακ άουτ. Τώρα τη σκυτάλη παίρνει ο κ. Πολάκης, ανακοινώνοντας ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των διοικητών και των υποδιοικητών από τις υγειονομικές περιφέρειες και άμεσα θα απομακρυνθούν από τις θέσεις τους οι περισσότεροι, καθώς-πρόσθεσε- το σύστημα πρέπει να διοικηθεί(!).
Ποιος άραγε τους εμποδίζει να διοικήσουν;

Μάλλον αναφέρεται στην κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει ο κ. Πολάκης. Ή μήπως πρόκειται για σαμποτάζ των διοικήσεων των νοσοκομείων με θύματα τους ασθενείς;

Η αλήθεια είναι πως η ηγεσία του υπουργείου διαπιστώνοντας πλέον πως το σύστημα υγείας “κρέμεται από μια κλωστή”, προσπαθεί να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στους διοικητές των νοσοκομείων.

Η κατάσταση αν δεν ήταν επικίνδυνη είναι σίγουρα θλιβερή, γιατί μόνο θλίψη προκαλεί η παλαιοκομματική διαχείριση ενός από τους πλέον κρίσιμους τομείς του κράτους.

Τους καλούμε να σταματήσουν τα παιχνίδια και να κυβερνήσουν εξασφαλίζοντας τους αναγκαίους πόρους που θα βοηθήσουν τις διοικήσεις των νοσοκομείων να κάνουν τη δουλειά τους.

Αυτό απαιτεί η λογική, αυτό απαιτούν οι πολίτες».