Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Θ. ΦΟΡΤΣΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ



http://www.crashonline.gr/wp-content/uploads/2014/12/fortsakis.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, για την παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας στο έργο της Δικαιοσύνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Μετά τις πρόσφατες «επιστημονικές» απόψεις του που αμφισβητούν τη γενοκτονία των Ποντίων και έχουν προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, ο «ιστορικός» κ. Φίλης επιδεικνύει και άλλη μια αφανή ιδιότητά του, αυτή του «δικαστή». Με πρόσφατες δηλώσεις του αλλά και σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας ο κ. Φίλης φαίνεται να παρεμβαίνει σε εκκρεμείς πειθαρχικές και ποινικές υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκονται εκπαιδευτικοί, εκφράζοντας την αντίθεσή του σε αυτές και ζητώντας να σταματήσουν. Η παρέμβαση του μάλιστα φτάνει στο σημείο να κατονομάζονται οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί και έτσι να φωτογραφίζονται οι σχετικές υποθέσεις.
Η ενασχόληση με την παιδεία δεν αποτελεί πάρεργο και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσει ο κ. Φίλης που μέχρι σήμερα ασχολείται με όλα τα άλλα πλην αυτής. Περαιτέρω, κάθε απόπειρα παρέμβασης στο έργο της δικαιοσύνης είναι καταδικαστέα».