Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Θρύλε των γηπέδων και των "διπλών" ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ! Ιστορική νίκη μέσα στο Ζάγκρεμπ

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Ολυμπιακός: Θρύλε των γηπέδων και των `διπλών`! Ιστορική νίκη  
Αλλο ένα... θριαμβευτικό "διπλό" κατέγραψε στην κούρσα του προς την πρόκριση ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε 0-1 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ και έφτασε τους έξι βαθμούς! Τόσους έχει και η Μπάγερν που έχασε στο Λονδίνο από την Αρσεναλ με 2-0. Πλέον με δύο «διπλά» έχει την πρόκριση στα δικά του χέρια.
«Χρυσός» σκόρερ για τον Ολυμπιακό ο Ιντέγε με τρομερή προσωπική ενέργεια και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζεται απλώς να διαφυλάξουν την έδρα τους.
 Ο αγώνας είχε δύο όψεις... Σχεδόν βαρετός στο πρώτο ημίχρονο και γεμάτος δράση και από τις δύο ομάδες στο δεύτερο!
Ενας Ολυμπιακό που γράφει ιστορία. Δεύτερο συνεχόμενο διπλό σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ δεν πέτυχε ποτέ.
Ο Ολυμπιακός άρχισε να φαίνεται στο ματς επιθετικά από το 20' και έπειτα... Ωστόσο, ως εκείνο το χρονικό σημείο καμία από τις προσπάθειες τις Ντιναμό Ζάγκρεμπ δεν κούρασαν τον Ρομπέρτο κάτω από την εστία των “ερυθρολεύκων”, αφού και οι Κροάτες δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την ομάδα του Πειραιά.

Οι δύο προπονητές, Σίλβα και Μάμιτς έδειξαν ότι αμφότεροι φοβήθηκαν το ματς και ήταν πολύ επιφυλακτικοί και συντηρητικοί, με αποτέλεσμα να απουσιάσει το... πιεστικό “φλερτ” με το γκολ τόσο από τους “ερυθρόλευκους” όσο και από τους Κροάτες, οι οποίοι έκαναν την πρώτη τους φάση στο 11'. Τότε, ο Ρογκ βγήκε από τα αριστερά, αλλά πρόλαβε και έδιωξε ο Μαζουακού.Στο αμέσως επόμενο λεπτό, έγινε το σουτ από τον Σουντανί και η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ρομπέρτο.
Ο Κασάμι δοκίμασε αναποτελεσματικά να απειλήσει το στο 27' όταν σε σουτ του η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Εντουάρντο. Ο γκολκίπερ της Ντιναμό πιέστηκε περισσότερο από τον Μαζουακού στο 32', όταν επιχείρησε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή. Η μπάλα πήρε και φάλτσα και ο Πορτογάλος έδιωξε.
Ομως, μέσα σε δύο λεπτά στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου οι ομάδες έδειξαν ότι μπήκαν για το γκολ και είχαν αυτή τη φορά... ορίτζιναλ ευκαιρίες και όχι υποτυπώδεις, με αποτέλεσμα να αποκτήσει επιτέλους ενδιαφέρον ο αγώνας...
Στο 52' οι Κροάτες είχαν δοκάρι με τον Αντολιτς από κοντά, ενώ μέσως πριν είχε γλιστρήσει ο Μαζουακού. Στο επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε την μεγαλύτερή του ευκαιρία -ως εκείνο το σημείο- στο ματς! Ο Ελαμπντελαουί έβγαλε στον Πάρντο, αυτός γύρισε στον Ιντέγιε και αν και αμαρκάριστος δεν έπιασε καλά το σουτ για να γίνει το 0-1.
Η Ντιναμό είχε και δεύτερο δοκάρι στο 77', όταν σε σουτ του Ρογκ, η μπάλα κατευθύνθηκε αργά και βασανιστικά στη ρίζα της δοκού του Ρομπέρτο.
Και κάπου εκεί..ο Ολυμπιακός είχε απάντηση και μάλιστα πολύ καλύτερη με τον απίστευτο Μπράουν Ιντέγιε στο 79'! Ο Σιόβας έβγαλε τη βαθιά μπαλιά, την παρέλαβε ο Νιγηριανός και κατέβηκε προς την περιοχή. Πλάσαρε από εξαιρετικά δύσκολη γωνία και έκανε το 0-1!
Ο χρόνος κυλούσε μαρτυρικά... οι Κροάτες προσπάθησαν να βρουν τους χώρους για να φτάσουν στην ισοφάριση.  Στο 94' το κόρνερ της Ντιναμό έμοιαζε με το μαρτύριο της σταγόνος. Η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μιλιβόγεβιτς, αλλά ήταν ακούσιο... Το ματς έληξε με θριαμβευτική νίκη του Ολυμπιακού.
Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Εντουάρντο, Σουντάνι, Μασάδο, Φερνάντες (73' Άνχελο Ενρίκες), Σάντος, Χόντζιτς (60' Πιάτσα), Πίβαριτς, Ρογκ (87' Τσόριτς), Ματελ, Ταραβέλ Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης (72' Ντομίνγκες), Σεμπά (89' Ντα Κόστα), Πάρντο (83' Σαλίνο), Ιντέγε

6ος όμιλος
Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Ολυμπιακός 0-1 (79’ Ιντέγε)
Αρσεναλ – Μπάγερν 2-0 (77’ Ζιρού, 94’ Οζίλ)
Βαθμολογία (σε 3 αγώνες)
1.Μπάγερν 6 8-2
2.Ολυμπιακός 6 4-5
3.Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3 2-7
4.Αρσεναλ 3 5-5
Η επόμενη αγωνιστική
Ολυμπιακός – Ντιναμό Ζάγκρεμπ (4/11, 21:45)
Μπάγερν – Αρσεναλ (4/11, 21:45)