Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΜΟΥ, ΡΙΨΑΤΕ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ


   
Με μία ημερήσια διαταγή που δεν διαφώτισε τους λόγους παραίτησής του ο Αντιστράτηγος Μεϊμάρης, έπειτα από 37 χρόνια επίπονης υπηρεσίας προς την πατρίδα παρέδωσε τη διοίκηση της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων ή ΑΣΔΕΝ στον αντικαταστάτη του. Νήσοι που καθημερινά δέχονται χιλιάδες αγνώστου ταυτότητας μετανάστες και δυστυχώς μάλλον αγνώστου προθέσεων. 

Από την απομονωμένη Σαμοθράκη μέχρι το ηρωικό Καστελλόριζο ο Στρατηγός εξασφάλιζε επί 7μήνου την άμυνά τους για να ακολουθήσει και αυτός την "κατάρα" των Αρχηγών Στρατού που εδώ και χρόνια εναλλάσσονται ανά ΕΣΣΟ απόλυσης. 
Στην περίπτωση του Στρατηγού Μεϊμάρη όμως ενός καταξιωμένου αξιωματικού με ένα εντυπωσιακό βιογραφικό (http://www.army.gr/default.php?pname=bio_asden&la=1) το σκότος της εγκατάλειψης μίας εξουσίας που του δόθηκε από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δεν ωφελεί. Δεν ωφελούν την πατρίδα. Οι προσωπικοί λόγοι θυμίζουν την "ιδιωτικότητα" των πολιτικών προσώπων όταν η δημοσιότητα αγγίζει ευαίσθητα πάθη και πράξεις. Δεν μπορεί να υπάρχουν προσωπικοί λόγοι εκεί όπου υπάρχουν ηγέτες.
Να διοικείτε διά του παραδείγματος, προέτρεψε ο απελθών Στρατηγός όμως ο ίδιος διδάσκει με τη φυγή, με απρόβλεπτες συνέπειες για όσους τον ακούσουν, τόσο για τους ίδιους όσο και για την πατρίδα.
Με την εμπλοκή του απελθόντος στα θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς, σε ένα Υπουργείο που πρόσφατα απέδειξε και δικαστικά την εμπλοκή του στη λεηλασία της χώρας, με την ισόβια κάθειρξη της πάλαι ποτέ πολιτικής και στρατιωτικής  του ηγεσίας και με έναν Υπουργό που διατυμπανίζει, ορθώς, την πρόθεσή του για διαλεύκανση όλων των ανομημάτων στο Υπουργείο Άμυνας, είναι το ίδιο ζωτικής σημασίας, όπως και ο χώρος των Νήσων του Αιγαίου, να ενημερωθούν όλοι για τις πραγματικές αιτίες παραίτησης του Στρατηγού.
Προσωπικοί λόγοι πάντα υπάρχουν αλλά δεν μπορούν να μένουν σκιές και φήμες στο Στράτευμα. Ένας στρατηγός δεν είναι ένας δεκανέας που όποτε θέλει σταματάει να ηγείται. Εκτός, όπως κάποτε συνέβη, όταν ένα ποτήρι ουίσκι ενός Υπουργού καθόριζε κάποια νύχτα τις αξίες των Αξιωματικών και της κοινωνίας, οπότε η φυγή είναι καθήκον και τιμές αρμόζουν σε όποιον τολμά να φύγει.
Καλός πολίτης, Στρατηγέ μου. Εσύ έφυγες νωρίς, οι άλλοι ας μείνουν.
Καλή τύχη στον άξιο αντικαταστάση σου, που πλέον κρατάει την ασπίδα για να φυλάει εμάς και κυρίως όλους τους κατοίκους από τη  Σαμοθράκη μέχρι το Καστελλόριζο...
thedayaftergr.blogspot.gr