Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ

http://i1.wp.com/lykavitos.gr/wp-content/uploads/2015/10/ImageHandler66.jpg?fit=1024%2C1024


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Το κόμμα μας, το ΕΛΚ, είναι η ηγετική ευρωπαϊκή δύναμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ΕΛΚ είναι η καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και το ΕΛΚ πρέπει να παραμείνει κυρίαρχο για τρεις βασικούς λόγους.
Πρώτον, γιατί η ιδεολογία της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς ενώνει όλους τους Ευρωπαίους κατά μήκος των εθνικών συνόρων.
Δεύτερον, γιατί δίνουμε τη μόνη βιώσιμη λύση για να επιτευχθεί αειφόρος ανάπτυξη με την εισαγωγή ισορροπημένων δημοσιονομικών πολιτικών στις χώρες μας, ενώ ταυτόχρονα τα κράτη μέλη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δείχνουν αλληλεγγύη προς τις χώρες εκείνες που είχαν κλονιστεί από την κρίση.
Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, το ΕΛΚ έχει το προβάδισμα, γιατί ανοίγουμε τον δρόμο για περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη.

Που σημαίνει: Περισσότερη ανταγωνιστικότητα των οικονομιών μας, περισσότερη ευθύνη σε εθνικό επίπεδο, περισσότερη Αλληλεγγύη σε Κοινοτικό επίπεδο, πιο μεγάλη ανταπόκριση των θεσμικών οργάνων της Κοινότητας με τις κοινές ανάγκες των ευρωπαίων πολιτών. Όλα αυτά ισοδυναμούν με περισσότερη Ευρώπη και καλύτερη Ευρώπη!

Αγαπητοί συνάδελφοι.
Οι τεράστιες κρίσεις της ροής των προσφύγων είναι η μεγαλύτερη πρόκληση, που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Η φύση και η έκταση των προσφυγικών ροών δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά από κανένα κράτος από μόνο του. Ειδικά στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία δεν διαθέτουμε τα μέσα και τις υποδομές για τη συγκράτηση, τη διαχείριση και τη μείωση, ενώ οι χώρες παραπλήσιο μας, είτε δείχνουν έλλειψη συνεργασίας στην περίπτωση της Τουρκίας, ή έχουν κυβερνήσεις με περιορισμένη κοινωνική αποδοχή που δεν έχουν τη δυνατότητα να προσδώσουν στη θητεία τους, όπως είναι η περίπτωση της Λιβύης. Κατά συνέπεια καθίσταται αναγκαία η δημιουργία Ευρωπαϊκής ακτοφυλακής.
Φυσικά, θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι ως Ένωση αποτύχαμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις, δεν ενεργήσαμε κατά τρόπο έγκαιρο και προληπτικό. Ως εκ τούτου, τώρα σχεδιάζουμε, αποφασίζουμε και συνεπάγουμε πολιτικές κάτω από την πίεση της κρίσης των προσφύγων που προκαλεί τις κύριες αξίες μας ως Ευρωπαίων.
Φυσικά, μετά τη δημοσιοποίηση της «ευρωπαϊκής ατζέντας για τη μετανάστευση» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχουν δοθεί στέρεες λύσεις. Όμως, η Ευρώπη πρέπει να προσπαθήσει να κινητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα.
Ως εκ τούτου, το κύριο πολιτικό μήνυμα που θα πρέπει να τονίσουμε ως ΕΛΚ, είναι ότι η απάντηση προς τις κρίσεις ροής των προσφύγων ως η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη είναι: Αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες και αλληλεγγύη και όχι μόνο κριτική προς την Ελλάδα και τις άλλες χώρες. Συνοχή στο εσωτερικό των ευρωπαϊκών κρατών.  Αποφασιστικότητα για την επίλυση του προβλήματος.

Αγαπητοί συνάδελφοι.
Εδώ στη Μαδρίτη το ΕΛΚ δείχνει ότι είμαστε το Κόμμα που έχει τη βούληση και τις απαντήσεις στις επερχόμενες προκλήσεις της Ευρώπης. Είμαστε η δύναμη που θα οδηγήσει την Ευρώπη μπροστά στο μέλλον. Είμαστε η οικογένεια που θα εξασφαλίσει καλύτερες μέρες για τους ευρωπαίους πολίτες. Αυτή είναι η κληρονομιά της Ένωσής μας. Και αυτό είναι γιατί, το ΕΛΚ θα κερδίσει τις επικείμενες εκλογές, ξεκινώντας με το Λαϊκό Κόμμα στην Ισπανία, εδώ με το φίλο μου τον Marianno, που θα παραμείνει ως πρωθυπουργός της Ισπανίας και θα οδηγήσει τη χώρα του στο μέλλον. Επειδή αυτό το κόμμα, το ΕΛΚ είναι η ηγέτιδα δύναμη που μπορεί να μεταρρυθμίσει, να ενώσει και να κερδίσει. Να μεταρρυθμίσει την Ευρώπη. Να ενώσει τους Ευρωπαίους. Και να κερδίσει το μέλλον. Σας ευχαριστώ!