Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Κύπελλο Ελλάδος: Με υπογραφή... Λερόι Λίτα τα Χανιά «άλωσαν» τον Βόλο, Άνετο "διπλό" της Λάρισας στην Ελευσίνα - «Χ» για ΠΑΣ και «Ήρα»

Με υπογραφή... Λερόι Λίτα
Με τρεις αγώνες ολοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη η πρώτη αγωνιστική της φάσης ομίλων στο Κύπελλο Ελλάδος.
H μοναδική μονομαχία ανάμεσα σε ομάδες της Σούπερ Λιγκ είναι αυτή του ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ηρακλή , στον 1ο όμιλο, η οποία   έληξε ισόπαλη 1 - 1, οπως στο προ ημερών αγώνα πρωταθλήματος ( 2 - 2), έτσι και τώρα ο Ηρακλής έφυγε «αλώβητος» από το στάδιο «Οι Ζωσιμάδες» Έτσι, στον 1ο όμιλο, πρώτος τέθηκε ο Αχαρναϊκός, που νίκησε την Αναγέννηση Καρδίτσας. Στο α' ημίχρονο το ματς ήταν εκτός ρυθμού και οι φάσεις ελάχιστες. Αντίθετα, στο β' ημίχρονο το παιχνίδι «ζεστάθηκε», οι δύο ομάδες άρχισαν να επισκέπτονται με αξιώσεις τις αντίπαλες περιοχές και στο 75' ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ, με φάουλ του Ίλιτς και κεφαλιά του Τσάβες. Όμως δύο λεπτά αργότερα, στο 77', ο «γηραιός» ισοφάρισε με κεφαλιά του Λουκίνα κι αυτό ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

 Στον 3ο Όμιλο η αγωνιστική ολοκληρώθηκε με το ματς του Ολυμπιακού Βόλου με τα Χανιά, όπου παρά το ότι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν, οι Χανιώτες κατάφεραν την ολική ανατροπή και έφυγαν με... τεράστιο διπλό από τον Βόλο, καθώς ανέτρεψαν το προβάδισμα του Ολυμπιακού και με γκολ του Λερόι Λίτα στο 90' πανηγύρισαν με 2-1. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με τους Βολιώτες ν΄ανοίγουν το σκορ στο 44' με σουτ του Σκοπελίτη μέσα απ΄την περιοχή και τους Κρήτες να ισοφαρίζουν στο 70ο λεπτό με σουτ του Σάντερσον από τα 25 μέτρα και μετά από λανθασμένη εκτίμηση του Δασκαλάκη. Την πολύτιμη νίκη χάρισε στους Κρήτες ο Λίτα στο 90ο λεπτό με εντυπωσιακό σουτ, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Υπενθυμίζεται, ότι στον άλλον αγώνα του ομίλου, ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τον Πανθρακικό.

Στον 7ο όμιλο, η Λάρισα νίκησε εύκολα με 4-1 στην Ελευσίνα του τοπικού Πανελευσινιακού και όλα δείχνουν ότι θα διεκδικήσει την πρόκριση στους «16» με τη SKODA Ξάνθη, σε έναν όμιλο όπου ξεκάθαρο φαβορί είναι η ΑΕΚ. Ο Κρητικός στο 22΄, ο Καπός στο 46΄ και στο 78΄ και ο Σουλιώτης στο 60΄ πέτυχαν τα γκολ των «βυσσινί», οι οποίοι έχασαν και πέναλτι στο 68΄ με τον Μπόγιοβιτς (απέκρουσε ο Στεργιώτης, ο οποίος νωρίτερα είχε αντικαταστήσει τον τραυματία Μανιάτη κάτω από τα δοκάρια των «σταχυοφόρων»). Το μοναδικό τέρμα των γηπεδούχων σημείωσε στο 48΄ ο Κακαράς.

 Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδος:

 1ος ΟΜΙΛΟΣ
Αναγέννηση Καρδίτσας-Αχαρναϊκός 0-1
ΠΑΣ Γιάννινα-Ηρακλής 1-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αχαρναϊκός  3
Ηρακλής 1
ΠΑΣ Γιάννινα 1
Αναγέννηση Καρδίτσας 0


2ος ΟΜΙΛΟΣ
Ζάκυνθος- Εργοτέλης 2-2
Παναιτωλικός-Πανιώνιος 1-2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Πανιώνιος  3
Εργοτέλης  1
Ζάκυνθος 1
Παναιτωλικός 0

 3ος ΟΜΙΛΟΣ
ΠΑΟΚ-Πανθρακικός 2-0
Ολυμπιακός Βόλου-Χανιά 1-2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΠΑΟΚ  3
Χανιά 3
Ολυμπιακός Βόλου 0
Πανθρακικός  0

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Κέρκυρα-Παναχαϊκή 1-1
Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 3-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Παναθηναϊκός 3
Κέρκυρα  1
Παναχαϊκή 1
Λεβαδειακός  0

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Απόλλων Σμύρνης-Παναιγιάλειος 3-1
Ολυμπιακός-Πλατανιάς 2-2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Απόλλων Σμύρνης  3
Ολυμπιακός 1
Πλατανιάς 1
Παναιγιάλειος 0

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Καλλιθέα-Λαμία 2-1
Ατρόμητος-Βέροια 2-2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Καλλιθέα  3
Ατρόμητος 1
Βέροια 1
Λαμία  0

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Ξάνθη-ΑΕΚ 0-1
Πανελευσινιακός-Λάρισα 29/10
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Λάρισα 3
ΑΕΚ  3
Ξάνθη  0
Πανελευσινιακός 0

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Πανσερραϊκός-Κισσαμικός 0-0
Αστέρας Τρίπολης-Καλλονή 4-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αστέρας Τρίπολης  3
Κισσαμικός  1
Πανσερραϊκός 1
Καλλονή  0