Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Ο Ηρακλής επέστρεψε με «ροπαλιά» από τη Μυτιλήνη

Ο Ηρακλής επέστρεψε με «ροπαλιά» στη Μυτιλήνη
Με εκτός έδρας νίκη 1-0 επί της Καλλονής συνδύασε την επιστροφή του στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά από 4 χρόνια απουσίας, ο Ηρακλής. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και πρώτο της σεζόν στη Σούπερ Λιγκ σημείωσε ο Εμανουέλ Περόνε, στο 7ο λεπτό.

Μόλις 7 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, ο Τσιλιανίδης «έστρωσε» ωραία μπαλιά στον Περόνε στην περιοχή και αυτός με σουτ σκόραρε εναντίον της πρώην ομάδας του, ανοίγοντας το σκορ για τον «Γηραιό». Τρία λεπτά αργότερα, ο Περόνε είχε νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Η Καλλονή συνέχισε ν' αφήνει κενούς χώρους πίσω επιτρέποντας στον Ηρακλή να «μετρά» πέντε τελικές στα πρώτα 15 λεπτά.

Στο ντεμπούτο του ως τεχνικός στη Super League, o Θαλής Θεοδωρίδης έβλεπε τους παίκτες της Καλλονής να παρουσιάζουν άσχημη εικόνα στη μεσαία γραμμή και στο 32΄ παρ΄ ολίγο να δεχτούν αυτογκόλ οι γηπεδούχοι, όταν ο Κεϊτά έκανε κεφαλιά... προς τα πίσω, αλλά ο Χογκ μάζεψε την μπάλα. Πάντως, η Καλλονή είχε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 40΄, με τον Μανούσο να κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα να περνά άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι πίεσαν για το 1-1, όμως συνέχισαν να αφήνουν πολλά κενά πίσω, κάτι που δεν εκμεταλλεύτηκε ο Ηρακλής μένοντας στο ένα γκολ στην επιστροφή του στην πρώτη κατηγορία. Η καλύτερη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα γκολ του, ήρθε για τον Ηρακλή στο 79΄, όταν ο Μπαρτολίνι με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Κυριακίδης μόνος έστειλε την μπάλα εκτός.

ΚΑΛΛΟΝΗ (Θαλής Θεοδωρίδης):
Χογκ, Τσαμπούρης, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Κρολ, Κεϊτά, Κλαντρούμπσκι (77΄ Μπούρους), Καλτσάς (53΄ Εμιλιάνο), Γεωργίου (67΄ Σάμπα), Μανούσος, Μάρκοβιτς.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος):
Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Στάμου, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Λάζαρ (66΄ Πορτουλίδης), Τσιλιανίδης (59΄ Χαντί), Ρομάνο (81΄ Ζιάμπαρης), Κυριακίδης, Περόνε.