Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

200 μέρες ήταν αρκετές για να καταλάβουν οι πολίτες

 
Είναι σαφές ότι με την απόφαση του πρωθυπουργού να υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησής του και να προχωρήσει σε πρόωρη προσφυγή στην κάλπη, προκειμένου να επιλύσει τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα περίοδο πολιτικής, οικονομικής αλλά και κοινωνικής αβεβαιότητας. Το ανησυχητικό αυτό συμπέρασμα εξάγουν άλλωστε και όλα τα ξένα ΜΜΕ, τα οποία διαπιστώνουν, όπως και όλοι οι Ελληνες πολίτες, με απλά λόγια, ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε να προτάξει το κομματικό του συμφέρον έναντι του εθνικού. Δηλαδή την απόφαση να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διάσπασή του από τη διαφοροποίηση της Αριστερής Πλατφόρμας και του λοιπού αριστερού «κινήματος της δραχμής» από την κεντρική γραμμή Τσίπρα για την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου έναντι μιας υπεύθυνης στάσης που θα συνέχιζε την πορεία προς τα εμπρός και θα διασφάλιζε χωρίς άλλους κινδύνους την ευρωπαϊκή προοπτική της πατρίδας μας, την ανάκαμψη της οικονομίας και την ενίσχυση του κοινωνικού ιστού.

ΕΙΧΑΜΕ επισημάνει και άλλες φορές ότι οι εκλογές δεν αποτελούν λύση για το πρόβλημα της χώρας. Ομως, η επιλογή να στηθούν κάλπες για τρίτη φορά μέσα σε επτά μήνες, εφόσον έχει μεσολαβήσει και το περιβόητο δημοψήφισμα, καθώς και ο τρόπος που αποφασίστηκε, δείχνουν, με απλά λόγια, ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε να παίξει στα ζάρια, όχι το κόμμα και την κυβέρνησή του, αλλά την ίδια τη χώρα και τους πολίτες της. Και τούτο σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για την οικονομία και τη χώρα, κατά την οποία η υπόθεση της χρηματοδότησης της Ελλάδας δεν έχει διασφαλιστεί οριστικά, εφόσον δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει ή ανακοπεί η πορεία των συμφωνηθέντων, ενώ ο εφιάλτης του «Grexit» εξακολουθεί να καραδοκεί και γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά ότι κάποιοι μας περιμένουν στη γωνία.

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι ο κ. Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου με απατηλές υποσχέσεις για πράγματα που ήξερε ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει και συνέχισε να λέει ψέματα ακόμα και την ώρα που έστελνε τους πολίτες στην κάλπη για ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα, εξαιτίας του οποίου έκλεισαν οι τράπεζες, επιβλήθηκε ο έλεγχος κεφαλαίων και δημιουργήθηκαν οι ουρές ταλαιπωρίας συνταξιούχων και μη για 60 ευρώ. Στο παρά ένα γλιτώσαμε τα χειρότερα: να χρεοκοπήσει έτσι η χώρα και να επιβληθεί δελτίο ακόμα και σε τρόφιμα και φάρμακα.

ΜΕΣΑ ΣΕ περίπου 200 ημέρες ο κ. Τσίπρας κατάφερε να βουλιάξει τη χώρα και τώρα έχει το θράσος να ζητά και πάλι την ψήφο του κόσμου για να συνεχίσει το επικίνδυνο έργο του. Οχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στο μεταναστευτικό, στη δημόσια τάξη και ασφάλεια, στην Παιδεία, την Υγεία.

ΩΣΤΟΣΟ, το διακύβευμα των εκλογών είναι πολύ μεγαλύτερο από όλα αυτά μαζί. Είναι η πολιτική, οικονομική και κοινωνική σταθερότητα, η διασφάλιση της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρώπη και το ευρώ και η σταδιακή έξοδος από την κρίση. Οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας, στις οποίες την ηγετική θέση κατέχει αδιαμφισβήτητα η Νέα Δημοκρατία, είναι εκείνες που εγγυώνται την πολιτική, οικονομική ομαλότητα και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Τα ψέματα του κ. Τσίπρα τελείωσαν, μαζί με τις παλινωδίες και τις κυβιστήσεις του. Κατήγγειλε τους προηγούμενους για να υπογράψει ο ίδιος ένα πολύ χειρότερο Μνημόνιο, με οριζόντια δημοσιονομικά, φορολογικά μέτρα που πρότεινε, προστατεύοντας μόνο και πάλι την «ιερή αγελάδα» του Δημοσίου, όπως και ο ίδιος ομολογεί. Δεν τον πιστεύει όμως πλέον κανείς. Είναι βέβαιο ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει μέσα από την κάλπη την απάντησή του στον κ. Τσίπρα, στέλνοντάς τον στο σπίτι του και αναδεικνύοντας νικήτρια τη Νέα Δημοκρατία, η οποία θα μπορέσει να ασκήσει υπεύθυνη διακυβέρνηση με τις άλλες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ