Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Υπερψηφίστηκε το Μνημόνιο - Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν ήθελε να δεχτεί το αποτέλεσμα - Νέο σόου και καυγάς με Μητρόπουλο

Βουλή Live: Υπερψηφίστηκε το Μνημόνιο - Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν ήθελε να δεχτεί το αποτέλεσμα - Νέο σόου και καυγάς με Μητρόπουλο

Πέρασε το νέο Μνημόνιο αλλά με βαριές απώλειες για την κυβέρνηση.

Περισσότερα από την προηγούμενη φορά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε αρνητικά την πρόταση της κυβέρνησης, που έπεσε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 120 "Ναι". Οι θετικές ψήφοι από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι 116.
Το αποτέλεσμα: 222 ΝΑΙ, 64 ΟΧΙ, 11 ΠΑΡΩΝ
Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, διεμήνυσαν μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ότι ο πρωθυπουργός θα ζητήσει, αφού "κλείσει" οριστικά η συμφωνία με τους δανειστές, ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή

Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ! Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνεχίζει να παίζει με τα νεύρα όλων και δεν δέχεται το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Τσακώθηκε με τον προεδρευοντα Αλέξη Μητρόπουλο, ζητώντας να κυρωθεί σε άλλη Ολομέλεια το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και στάθηκε στο ότι οι περισσότεροι βουλευτές απουσίαζαν από την αίθουσα.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει στυλώσει τα πόδια και δεν δέχεται να κατοχυρωθεί το αποτέλεσμα αν δεν γυρίσουν στην αίθουσα της Ολομέλειας οι βουλευτές των κομμάτων. Τσακώθηκε με τον Νίκο Φίλη, ανάγκασε τον Αλέξη Μητρόπουλο να την παρακαλάει (!) να τελειώσουν γιατί είναι 24 ώρες στη Βουλή, ενώ προκάλεσε και την παρέμβαση του πρώην προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη που της ζήτησε να μην επιμείνει αφού στην Ολομέλεια βρίσκονται οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και οι εισηγητές και άρα υπάρχει υπάρχει η δεδηλωμένη!
Θα λήξω τη συνεδρίαση και ας παρανομήσω" είπε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου απηυδισμένος ο Αλέξης Μητρόπουλος, παρακαλώντας την Πρόεδρο της Βουλής να μην τον φέρει περισσότερο σε δύσκολη θέση. Αλλά εκείνη συνέχισε να επιμένει!
Ο Αλέξης Μητρόπουλος έκλεισε τη συνεδρίαση της Ολομέλειας παρά το γεγονός πως μέχρι την τελευταία στιγμή εκείνη φώναζε από τα κυβερνητικά έδρανα!
 Ολοκληρώθηκε μια πραγματικά δύσκολη συνεδρίαση αλλά με ισχυρή πλειοψηφία εγκρίθηκε η συμφωνία και έγινε το πρώτο βήμα. Έπεται η εκταμίευση της πρώτης δόσης. Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να σταθεροποιηθεί η χώρα. Ακολουθεί ο δεύτερος στόχος, η συζήτηση για το χρέος. Μέχρι τότε η κυβέρνηση θα είναι σε διαρκή διαπραγμάτευση για όσα είναι ανοιχτά. Είχαμε αρκετούς βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, θα γίνουν όσα προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μετά το τέλος της συνεδρίασης στην Βουλή.