Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η Βουλή είμαι εγώ! Μίλησε 50 φορές! - Κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι "θέλει να την τελειώσει", είπε φασίστες τους Νεοδημοκράτες

Εχθρούς όχι μόνο στις τάξεις της αντιπολίτευσης αλλά ακόμη και μέσα στο ίδιο της το κόμμα "βλέπει" η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Χαρακτηριστική η "ατάκα" της προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη: "Μου είχες πει: θα σε τελειώσουμε!".

Είχε φανεί από το βράδυ της Τετάρτης στη διάσκεψη των Προέδρων και συνεχίστηκε ακόμη περισσότερο στις συνεδριάσεις των Επιτροπών που συζητούσαν, σε κλίμα έντασης, όλη μέρα για το νέο Μνημόνιο, πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε γυρίσει με... άγριες διαθέσεις. Σαν "ταύρος εν υαλοπωλείο", η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα έβαλε με όλους και όλα. Με τη Νέα Δημοκρατία, με τον Κωστή Χατζηδάκη ακόμη και με την ίδια την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη. Με όλους. Δεν της ξέφυγε κανείς! Είναι χαρακτηριστικό πως κατά τη διάρκεια της συζήτησης στις Επιτροπές, η Ζωή Κωνσταντοπούλου πήρε το λόγο σχεδόν... 50 φορές!


Δεν ήταν μόνο ο πρώτος... γύρος, με την πρόεδρο της Βουλής να κατηγορεί τον Ευκλείδη Τσακαλώτο πως τη στοχοποιεί με αφορμή τη δήλωσή του "Ζωής επιτρέποντος", ειρωνευόμενη τα... ελληνικά του υπουργού Οικονομικών ("Ζωής θελούσης έπρεπε να πείτε" του είπε). Είχε και συνέχεια.


Αφορμή για τον... δεύτερο γύρο ήταν οι τροπολογίες που κατέθεσε την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση (μία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και μία που αφορά το συνταξιοδοτικό). Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξεμάνη και εκεί έγινε... χαμός
Στην αίθουσα της Ολομέλειας όπου συνεδρίαζαν οι Επιτροπές επικράτησαν φωνές, κατηγορίες, φωνές. "Η Βουλή δεν είναι επικυρωτήριο των παραγγελιών του κ. Σόιμπλε. Δεν μπορούμε να αντιμεταθέτουμε την ευθύνη ότι κάποιος άλλος ευτελίζει", είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. "Δεν είναι δικαίωμά σας" είπε προς τους υπουργούς κατηγορώντας τους πως με πρακτικές όπως αυτές δικαιώνονται "όλοι αυτοί που ευθύνονται για την καταστροφή της χώρας". Κατονόμασε μάλιστα τους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βρούτση, Κωστή Χατζηδάκη, Αδώνι Γεωργιάδη αλλά και τον υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου!

"Δεν έχετε δικαίωμα να τους επιτρέπετε να κουνούν το δάχτυλο και να εμφανίζουν τελικά ως μόνη λύση την ακροδεξιά, που εν μέρει την υιοθετούν, τον ναζισμό και τον φασισμό", είπε.

Εκεί προκλήθηκε νέα έκρηξη, από πλευράς του Κωστή Χατζηδάκη. " Πού είδατε να έχω εγώ τάσεις φασιστικές, ναζιστικές ή ρατσιστικές;" είπε ο βουλευτής της ΝΔ απευθυνόμενος στην πρόεδρο της Βουλής, ζητώντας την να ανακαλέσει. Αλλά εκείνη που φώναζε πως δεν συνηθίζει να ανακαλεί!
Παίρνοντας ξανά το λόγο για να απαντήσει τον Κ. Χατζηδάκη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνέχισε σε υψηλούς τόνους. "Σας θυμίζω την …δημοκρατική έξαρση τού να χτυπάτε τα έδρανα και σας υπενθυμίζω όλα τα αναίσχυντα και τον φασιστικό τρόπο που έχετε συμπεριφερθεί".

Το λόγο πήρε και ο Βασίλης Κεγκέρογλου, που "πλήρωσε" την Πρόεδρο της Βουλής με το... ίδιο νόμισμα: "Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος που να αποδέχομαι επί 14 χρόνια παράνομο επίδομα παιδιού και δεν ήμουν δικηγόρος υπερασπιστή βιαστών (...) Ας μαζέψει τη γλώσσας της γιατί της επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς».

Και ενώ η αίθουσα της Ολομέλειας έχει πάρει... φωτιά, ο Νίκος Φίλης πήρε το λόγο για να ρίξει κι άλλο... λάδι και να αδειάσει, για ακόμη μια φορά, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

"Όταν καταφεύγουμε σε προσπάθεια θυματοποίησης και αυτοθυματοποίησης αυτό δεν βοηθάει" είπε και απευθυνόμενος στο προεδρείο, τόνισε: "Θα παρακαλούσα να θεωρήσει ως συζήτηση εκτός πλαισίου την διαμάχη ποιοι είναι φασίστες και ποιοι δεν είναι, διότι είναι βούτυρο στο ψωμί της Χρυσής Αυγής. Τέτοιου χαμηλού επιπέδου αντιπαραθέσεις πρώτη φορά βλέπω".

Και φυσικά, αυτό δεν ήταν δυνατόν να το αφήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου να "πέσει κάτω". Απάντησε στον Νίκο Φίλη ότι η στοχοποίηση που δέχεται επί μήνες με τη σύμπραξη και του ίδιου, δεν είναι αυτοθυματοποίηση.

"Εξανίστασθε όταν αναφέρομαι στις εκλεκτικές συγγένειες ΝΔ – Χ.Α. που έχουν καταγραφεί με κάμερα. Αυτή η αναφορά σας ενόχλησε. Προσωπικά έχετε επιλέξει εδώ και μήνες ότι προσπαθείτε να με ταυτίσετε με την Χ.Α. Δεν κινείστε με βάση τις κοινές αρχές και αξίες αλλά με βάση αυτό που μου έχετε πει ότι "θα σε τελειώσουμε"!".

Η φράση αυτή της Προέδρου της Βουλής έφερε νέα αντίδραση από τον Νίκο Φίλη που είπε: "Δε θα απαντήσω στα ψεύδη και τις χυδαιότητες που την χαρακτηρίζουν" και πρόσθεσε με νόημα: "Όποιος βγαίνει στα κεραμίδια ότι είναι πιο ΣΥΡΙΖΑ από τους άλλους δεν είναι πιο ΣΥΡΙΖΑ από τους άλλους".