Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ο Τσίπρας επιμένει ότι την Κυριακή δεν κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

Ο Τσίπρας επιμένει ότι την Κυριακή δεν κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη
Στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη μη βιωσιμότητα του χρέους βάσισε τη σημερινή δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παρά τις προειδοποιήσεις των Ευρωπαίων επέμεινε ότι την Κυριακή δεν κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

«Η έκθεση του ΔΝΤ είναι δικαίωση για την ελληνική κυβέρνηση» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος εξήγησε ότι το Ταμείο ισχυρίζεται πως το χρέος πρέπει να κουρευτεί κατά 30% και να υπάρξει 20ετής περίοδος χάριτος. «Δυστυχώς την πρόταση αυτή δεν μας την παρουσίασαν ποτέ οι θεσμοί στην διάρκεια των διαπραγματεύσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας,

Παρόλα αυτά, αποσιώπησε ότι η ίδια έκθεση του ταμείου παρέθετε τη θέση ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και νέο δάνειο 50 δισ. ευρώ καθώς και μεταρρυθμίσεις.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός έκανε έκκληση για ψυχραιμία, τονίζοντας ότι εκτός από το «όχι» στον εκβιασμό οι πολίτες θα πρέπει να πουν και «όχι» στο διχασμό.

«Να προσέλθουμε στις κάλπες με ψυχραιμία και υπευθυνότητα, λέγοντας όχι στα τελεσίγραφα και στο διχασμό», δήλωσε ο σε τηλεοπτικό μήνυμα του, και συνέχισε: «Η ώρα της ευθύνης και της δημοκρατίας έφτασε, τόνισε ο πρωθυπουργός, και πρόσθεσε ότι την Κυριακή δεν κρίνεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ, αλλά αν θα συναινέσουμε στον αργό θάνατο της κοινωνίας και την οικονομίας. Το "όχι" σε μια μη βιώσιμη συμφωνία δε σημαίνει ρήξη αλλά συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Σας καλώ να πείτε “όχι” στα τελεσίγραφα, τους εκβιασμούς, την εκστρατεία του φόβου και στο διχασμό. Να επιδείξουμε υπευθυνότητα, να σεβαστούμε τις αντίθετες απόψεις και ενωμένο να αντιμετωπίσουμε το κοινό μας αύριο».