Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΠΕΝ κου ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΩΝΗ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξυλόκαστρο, 03.07.2015

Εμφάνιση 20150702_164354.jpg
ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ



Την Πέμπτη 2 Ιουλίου ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΑΠΕΝ κος Γιάννης Τσιρώνης, συνοδεία υπηρεσιακών παραγόντων επισκέφτηκε τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Ο κος Υπουργός προέδρευσε σε δίωρη σύσκεψη στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου παρουσία
του κου Δημάρχου Ηλία Ανδρικόπουλου, Αντιδημάρχων και όλων των επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων, καθώς και πρώην αιρετών της περιοχής, με αντικείμενο την περιβαλλοντική διαχείριση κρίσιμων θεμάτων.

Εμφάνιση 20150702_175830.jpgΕιδικότερα, ο κος Υπουργός παρουσίασε συγκεκριμένα βήματα για την διαχείριση των θεμάτων διάβρωσης των ακτών και δήλωσε ότι θα συμβάλει στην υλοποίηση τους.
Επίσης ανέπτυξε τις θέσεις της Κυβερνήσεως σχετικά με την διαχείριση των στερεών και λοιπών αποβλήτων με βάση τον νέο εθνικό σχεδιασμό.

Ο Δήμαρχος κος Ανδρικόπουλος και Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου ευχαρίστησε τον Υπουργό αφενός για το φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα της σύσκεψης και αφετέρου για το έντονο ενδιαφέρον του, τις συνεχείς επισκέψεις του σε όλη την Πελοπόννησο και την δέσμευση για δρομολόγηση τεκμηριωμένων και βιώσιμων λύσεων.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο και συνίστανται στην διάβρωση των ακτών, στην κατάρρευση της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών, στην ερημοποίηση αγροτικών εκτάσεων και στην έλλειψη περιβαλλοντικών υποδομών στον αγροτικό τομέα.

Ο κος Υπουργός δεσμεύτηκε για την δρομολόγηση βιώσιμων λύσεων.
Οι πολιτικές δεσμεύσεις του Υπουργού για λύσεις τεκμηριώθηκαν με επιστημονικά επιχειρήματα τόσο από τον ίδιο όσο και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και αποτελούν αποδεκτές  λύσεις για εμάς και τους συνδημότες μας.

Θα επιδιώξουμε την υλοποίησή τους για την προάσπιση αφενός του δημοσίου συμφέροντος και αφετέρου της βιωσιμότητας του Δήμου μας.

Εκ του Γραφείου Τύπου του Δήμου