Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Απαιτείται ισχυρό «ναι»

Τα εξαγόμενα του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη της χώρας μας στην Ευρώπη είναι προφανές ότι δεν εξαντλούνται σε μια επιλογή των πολιτών για τη διάσωση της οικονομίας και τη διατήρηση του ευρώ ως ενιαίου νομίσματος. Αναμφιβόλως, κρίνουν πολλά περισσότερα. Καθορίζουν την πορεία της χώρας μας για τις επόμενες δεκαετίες και το μέλλον των παιδιών μας και των επόμενων γενεών.

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι η πορεία αυτή είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την ευρωπαϊκή της προοπτική. Με άλλα λόγια, δεν νοείται καμία άλλη σκέψη που θα έθετε σε κίνδυνο την παραμονή στο ευρώ και θα οδηγούσε στην οριστική χρεοκοπία και την επιστροφή στη δραχμή και η οποία θα ισοδυναμούσε με διεθνή απομόνωση και εθνική καταστροφή. Και, υπό το πρίσμα αυτό, γίνεται ακόμα περισσότερο αντιληπτή η εθνική αναγκαιότητα για μια θετική, ισχυρή ψήφο των Ελλήνων πολιτών υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην Ευρώπη.


ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΥΤΟ, άλλωστε, είναι ίσως περισσότερο επίκαιρη από ποτέ η ιστορική ομιλία του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή κατά την υπογραφή της συνθήκης ένταξης της χώρας μας στην ΕΟΚ, στις 28 Μαΐου 1979, με την οποία η Ελλάδα έγινε το 10ο ισότιμο και πλήρες μέλος των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και ανέβηκε στο άρμα της προόδου.

ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ η τελευταία αποστροφή της ομιλίας του Εθνάρχη Καραμανλή, με την οποία καθορίστηκε η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας και επισφραγίστηκαν οι αδιατάρακτοι δεσμοί της Ελλάδας με την Ευρώπη: «Η Ελλάς από σήμερα αποδέχεται οριστικά την ιστορική πρόκληση και την ευρωπαϊκή της μοίρα. Διατηρώντας την εθνική της ταυτότητα. Εχουμε εμπιστοσύνη και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Εχουμε την απόφαση να είμαστε όλοι Ευρωπαίοι, όπως θα έλεγε ο Τσώρτσιλ, και όλοι Ελληνες, όπως θα έλεγε ο Σέλλεϋ…».

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, σήμερα ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχουν βάλει τη χώρα μας σε μια μεγάλη περιπέτεια. Με την οικονομία να έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει, τις τράπεζες κλειστές και τους συνταξιούχους να ξεροσταλιάζουν σε ατελείωτες ουρές. Με τον τουρισμό να έχει δεχτεί ανεπανόρθωτο πλήγμα, την αγορά να έχει νεκρώσει, την ανεργία να εκτινάσσεται στα ύψη και την ύφεση να έχει περάσει ξανά το κατώφλι μας. Με λίγα λόγια, ο κ. Τσίπρας κατάφερε να πάνε χαμένες οι θυσίες των πολιτών και να κινδυνεύει η χώρα να γυρίσει δεκαετίες πίσω.

ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες θα πρέπει τώρα να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα με το «ναι» στην Ευρώπη και το «όχι» στους πειραματισμούς τριτοκοσμικού χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ. Ενα μήνυμα που θα ανοίξει το δρόμο σε βιώσιμες λύσεις για την Ελλάδα και θα κάνει τις θυσίες της κοινωνίας να πιάσουν τόπο, αντί να πεταχτούν στον Καιάδα της χρεοκοπίας.

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ «ΝΑΙ» θα αλλάξει πλήρως τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό και θα υποχρεώσει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να δρομολογήσουν ραγδαίες εξελίξεις. Θα είναι μεγάλη ήττα του λαϊκισμού και των ψεύτικων υποσχέσεων για μαγικές λύσεις τύπου Ρωσίας και για ανύπαρκτα δισεκατομμύρια. Το δυνατό «ναι» θα προσγειώσει απότομα τον κ. Τσίπρα, αλλά και θα αποτελέσει το εφαλτήριο για να ξεφύγει η Ελλάδα από το βάλτο της χρεοκοπίας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ