Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Λεφτά υπάρχουν για τους ημέτερους, αλλά όχι για τα εθνικά συμφέροντα.



Γραφεία Τύπου Εξωτερικού: Λεφτά υπάρχουν για τους ημέτερους, αλλά όχι για τα εθνικά συμφέροντα. Να πληρώσουν τον λογαριασμό από την τσέπη τους οι κ.κ. Παππάς και Κρέτσος. Προκλητική ενέργεια την ώρα που φέρνουν τρίτο μνημόνιο, με μεγάλο κόστος για την ελληνική κοινωνία και τον αγροτικό κόσμο.

Στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας λεφτά υπάρχουν! Και μάλιστα μοιράζονται όχι με βάση τις ανάγκες της χώρας, αλλά με βάση έναν αλλοπρόσαλλο, όσον αφορά στους ευρωπαϊκούς και διεθνείς συσχετισμούς, πελατειακού τύπου σχεδιασμό.

Η κυβέρνηση, σε ένα ακόμη ρεσιτάλ ανικανότητας και φαυλότητας –  επικαλούμενη μάλιστα την… «ανάγκη περικοπών δαπανών, τη δημοσιονομική εξυγίανση και τον εξορθολογισμό των δαπανών του δημοσίου» - αναστέλλει τη λειτουργία δέκα (στην ουσία ένδεκα) γραφείων Τύπου του εξωτερικού.

Την ίδια ώρα προκαλεί πολλαπλάσια έξοδα, προκηρύσσοντας 36 θέσεις εξωτερικού και επιβαρύνοντας τους Έλληνες φορολογουμένους με σκανδαλώδη τρόπο που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον.

Έτσι:


-Με αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργού Επικρατείας κ. Ν. Παππά, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 17 Ιουλίου, αναστέλλεται η λειτουργία δέκα γραφείων Τύπου εξωτερικού: Βαρσοβία, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Δουβλίνο, Κοπεγχάγη, Οτάβα, Σαγκάη, Σίδνεϋ, Χάγη από την 1η Οκτωβρίου 2015 και Ελσίνκι από την 1η Αυγούστου 2015. Παράλληλα, επιστρέφει ο αποσπασμένος στη Φρανκφούρτη σύμβουλος επικοινωνίας.

-Την ίδια ώρα ωστόσο, στις 15 και στις 16 Ιουλίου, προκηρύχθηκαν 36 θέσεις εξωτερικού και μάλιστα με ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα πέντε θερινών ημερών. Από αυτούς, μόνο οι 7 ή 8 έχουν, βάσει νόμου, υποχρέωση επιστροφής στην υπηρεσία. Οι υπόλοιποι αντικαθίστανται πρόωρα, ώστε να τοποθετηθούν εκεί πρόσωπα της αρεσκείας της κυβέρνησης και του γενικού γραμματέα, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό της Γραμματείας με ιλιγγιώδη ποσά για έξοδα πρώτης εγκατάστασης. Σημειώνεται ότι το επίδομα πρώτης εγκατάστασης ισούται με ένα μηνιαίο επίδομα υπηρεσίας στην αλλοδαπή χωρίς τις προσαυξήσεις στεγαστικού επιδόματος, ενώ πρέπει να συνυπολογιστούν και τα επιδόματα οικοσκευής. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν 30 άτομα μετακινούνται στο εξωτερικό με έξοδα των Ελλήνων φορολογουμένων, χωρίς αυτό να απαιτείται αυτή την κρίσιμη ώρα.:

Συγκεκριμένα προκηρύσσονται:

-16 θέσεις προϊσταμένων σε Άγκυρα, Βερολίνο, Βιέννη, Λευκωσία, Λισαβόνα, Λονδίνο, Μαδρίτη, Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον, Παρίσι, Πεκίνο, Σκόπια, Σόφια, Στοκχόλμη, Τελ Αβίβ, Τίρανα.

-9 θέσεις συμβούλων και γραμματέων επικοινωνίας σε Βερολίνο, Βρυξέλλες (2 θέσεις), Κωνσταντινούπολη, Μόσχα (2 θέσεις), Νέας Υόρκη, Ουάσιγκτον, Λευκωσία, Παρίσι και Βιέννη.

-4 θέσεις δημοσιογράφων σε Βελιγράδι, Τίρανα, Στοκχόλμη και Λευκωσία

-6 θέσεις κλάδου διοικητικών σε Βερολίνο, Βρυξέλλες, Στρασβούργο, Μόσχα, Βελιγράδι και Παρίσι.

Έτσι, την ώρα που καταργεί σημαντικά γραφεία Τύπου, ο κ. Παππάς ενισχύει άλλα γραφεία, χωρίς συγκεκριμένη αιτιολόγηση όσον αφορά στις ανάγκες της χώρας.

Κρίνει δηλαδή ο κ. Παππάς ότι είναι άχρηστο το γραφείο Τύπου στο Ελσίνκι, πρωτεύουσα της Φινλανδίας, από όπου κατάγεται ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γιέρκι Κατάινεν, αρμόδιος για θέματα Απασχόλησης, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας, και ενώ είναι γνωστά τα θέματα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στη χώρα αυτή.

Κρίνει επίσης ότι στη Φρανκφούρτη, όπου έχει την έδρα της η ΕΚΤ, δεν απαιτείται η επί τόπου παρακολούθηση των σχετικών με τη χώρα θεμάτων.

Κρίνει επίσης ότι η Χάγη, πρωτεύουσα της Ολλανδίας, όπου υπουργός των Οικονομικών είναι ο κ. Ντάισελμπλουμ και από όπου κατάγεται ο πρώτος τη τάξει αντιπρόεδρος της Κομισιόν και πρώην υπουργός των Εξωτερικών της χώρας Φρανς Τίμερμανς, δεν χρειάζεται να διαθέτει γραφείο Τύπου.

Ούτε και η Βαρσοβία, πρωτεύουσα της Πολωνίας, από όπου κατάγεται ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Τουσκ και Επίτροπος είναι η Ελιζαμπέτα Μπιενκόβσκα, αρμόδια Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ.

Ούτε και το Δουβλίνο, πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, χώρας που έχει περάσει από Μνημόνιο και ο Επίτροπος Φιλ Χόγκαν είναι αρμόδιος για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη.

Ούτε και η Κοπεγχάγη, πρωτεύουσα της Δανίας, στη φιλική διάθεση της οποίας στηριζόμαστε και έχουμε την υποχρέωση να ενισχύουμε, με την Μαργκρέτε Βεστάγκερ να είναι Επίτροπος Ανταγωνισμού.