Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Φωτιά τώρα στο Μαλαντρένι Αργολίδας - Δυνατός αέρας στην περιοχή - Αναζωπύρωση στη Νεάπολη Λακωνίας

Φωτιά τώρα στην Αργολίδα - Δυνατός αέρας στην περιοχή Πυρκαγιά που παίρνει σημαντικές διαστάσεις εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 13:00 σε αγροτοδασική έκταση στην θέση Κοκκινόρεμα στο Μαλανδρένι Αργολίδας, πολύ πάνω από το χωριό και βρίσκεται ανάμεσα Μαλανδρένι - Κουτσοπόδι του δήμου Άργους- Μυκηνών, κοντά στα όρια του νομού με την Κορινθία..
Η φωτιά, λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν, γρήγορα πήρε διαστάσεις έχει εξαπλωθεί και καίει δασική έκταση, αλλά και καλλιέργειες με ελιές.Από την φωτιά δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με 20 οχήματα, 51 πυροσβέστες όπου επιχειρούν, ενώ το έργο τους συνδράμουν και πολίτες με υδροφόρες και ψεκαστικά, καθώς και τρία αεροσκάφη τύπου "Πετζετέλ"που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού.
Παράλληλα, αυτή την ώρα γίνεται ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων από τους όμορους νομούς Κορινθίας και Αρκαδίας.
Επίσης αναζωπύρωση καταγράφεται αυτή την ώρα στις καμένες περιοχές του Κάμπου Λακωνίας λόγω των ισχυρών ανέμων. Η εστία βρίσκεται κοντά σε κατοικίες, ελέγχεται όμως από τις ισχυρές δυνάμεις την πυροσβεστικής.

Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι συγκροτούνται συνεργεία από την Περιφέρεια και το Δήμο Μονεμβασιάς και αύριο το πρωί θα ξεκινήσουν την καταγραφή των ζημιών που έχουν προκληθεί σε όλα τα επίπεδα.

Επιπλέον, τη Δευτέρα θα επισκεφθεί την πληγείσα περιοχή ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση.