Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές στην Πελοπόννησο

Σε ποιες περιοχές υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς 

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκονται οι φωτιές που εκδηλώθηκαν σήμερα το μεσημέρι και το απόγευμα στην Πελοπόννησο, αφού δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο πουθενά.

Η φωτιά στο Μαλαδρένι Αργολίδας περιορίστηκε από την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι αγρότες της περιοχής με τα ψεκαστικά μηχανήματα, ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή των εναέριων μέσων.

Υπό έλεγχο είναι και η φωτιά που εκδηλώθηκε στα Ατζινέικα στον 'Αη Γιάννη Κυνουρίας, όπου η άμεση επέμβαση των πυροσβεστών απέτρεψε τα χειρότερα και πρόλαβαν να μην επεκταθεί το πύρινο μέτωπο στο δάσος του Πάρνωνα.

Επιπλέον φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στην Ιερά Μονή Μπούρα στην περιοχή της Φαλαισίας, στη Μεγαλόπολη, όπου η Πυροσβεστική υπηρεσία την πρόλαβε εν τη γενέσει της και την έθεσε υπό έλεγχο.

Σε όλα τα μέτωπα παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για πλήρη κατάσβεση και για το ενδεχόμενο τυχόν αναζωπυρώσεων.

* Απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες σε δασικές περιοχές της Μεσσηνίας, λόγω της αντιπυρικής περιόδου, άρχισε να ισχύει από την περασμένη Παρασκευή μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Στην απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη, διευκρινίζεται ότι η απαγόρευση ισχύει από τις 9 το βράδυ ως τις 6 το πρωί .
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ