Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Ενημερώθηκαν Τσίπρας και Μεϊμαράκης

Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνει η φωτιά στη Νεάπολη Λακωνίας
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου του έγινε ενημέρωση στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Κώστα Ήσυχο και τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Τόσκα για την  εξέλιξη των επιχειρήσεων κατάσβεσης στα μέτωπα των πυρκαγιών. Βρίσκονταν σε διαρκή επικοινωνία με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.
Επίσης  επικοινωνία με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είχε ο Κώστας Καραγκούνης ο οποίος μετά ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ στον Καρέα υπάρχουν ακόμα φλόγες σε ορισμένα σημεία μέσα στα καμένα, η φωτιά δεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει το απόγευμα, έχουν καεί σπίτια και μια ταβέρνα και στην περιοχή ενεργούν δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.
 Mε εντολή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος έχει μεταβεί στη Νεάπολη για τις πυρκαγιές που εξελίσσονται στην ευρύτερη περιοχή.
 Στο 251 ΓΝΑ οι χειριστές του πυροσβεστικού αεροσκάφους που έκανε αναγκαστική προσγείωση στην περιοχή του Φαρακλού Λακωνίας
Μέχρι στιγμής δεν έχει ανταποκριθεί κανείς στην έκκληση της χώρας για βοήθεια στον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας. Συνήθως ανταποκρίνονται χώρες όπως Γαλλία, Κροατία σε παρόμοια περιστατικά