Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Φωτιά στη Λακωνία: Νεκρός 58χρονος από ανακοπή καρδιάς με αναπνευστικά προβλήματα στη Νεάπολη Λακωνίας.

ΦΩΤΟ από facebook
Τα λεπτά περνούν αργά και βασανιστικά για τους κατοίκους της Νεάπολης και των γύρο χωριών, στη Λακωνία, με τη φωτιά να μαίνεται ανεξέλεγκτη από το πρωί, να καταστρέφει περιουσίες και να υπάρχει φόβος για εγκωβισμένους ανθρώπους σε χωριά που ήδη έχουν εκκενωθεί.
Ένας 58χρονος αλλοδαπός τουρίστας άφησε την τελευταία του πνοή, από ανακοπή καρδιάς,στο Κέντρο Υγείας της Νεάπολης ,όπου είχε μεταφερθεί νωρίτερα  με αναπνευστικά προβλήματα..
Θυμίζουμε ότι το Κέντρο Υγείας της Νεάπολης έχει εκκενωθεί ενώ οι ασθενείς έχουν μεταφερθεί στο γηροκομείο της πόλης.
Παράλληλα, με απόφαση του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, τα Κέντρα Υγείας Μολάων και Σπάρτης, καθώς και το νοσοκομείο της πόλης, βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να εξυπηρετούν τα έκτακτα περιστατικά.
Λίγο μετά τη 13.00 αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε πυροσβεστικό αεροσκάφος, που συμμετείχε στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Λακωνία. Οι δύο πιλότοι του είναι καλά στην υγεία τους, όπως τόνισαν πηγές της Πυροσβεστικής.
 Στο μεταξύ ανεξέλεγκτα κινείται η πυρκαγιά Το πύρινο μέτωπο έχει πλευρίσει από τα ανατολικά την Νεάπολη, ενώ μπήκε μέσα στο χωριό Άγιος Νικόλαος κι έφτασε έως τη θάλασσα, όπου ακόμα και με καϊκια απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι για να σωθούν. Οι νεότερες πληροφορίες λένε ότι το λιμενικό παρέλαβε τους ανθρώπους του Αγίου Νικόλα που βρίσκονταν στην παραλία και είναι όλοι καλα στην υγεία τους. Όπως δήλωσε η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Μονεμβασιάς, Παναγιώτα Αλειφέρη, έχουν εκκενωθεί τα χωριά Φαρακλό, Λάχι, Αγιος Νικόλαος, Μεσοχώρι.
Η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου ανέφερε ότι το μεγάλο πρόβλημα αυτή την ώρα είναι στον Αγιο Νικόλαο, όπου οι φλόγες έχουν μπει μέσα στο χωριό.
Χωρίς ηλεκτρικό έχουν μείνει τα Κύθηρα, καθώς λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στη Νεάπολη , έχει καταστραφεί ένα μέρος από τους πυλώνες κύριας τροφοδοσίας του νησιού. Η Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ρένα Δούρου έθεσε σε εφαρμογή εναλλακτική τροφοδότηση μέσω Ελαφονήσου