Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 41 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ



https://bluebig.files.wordpress.com/2013/07/ceb4ceb5cebd_cebeceb5cf87cebdcf89.jpg

«Συμπληρώνονται φέτος 41 χρόνια από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο. Η 20η Ιουλίου είναι, για ολόκληρο τον Ελληνισμό, ημέρα τιμής και μνήμης.
Είναι ημέρα τιμής προς τους ηρωικώς πεσόντες, τους νεκρούς και τους αγνοούμενους, της Τουρκικής εισβολής.
Είναι ταυτόχρονα, ημέρα μνήμης για τη μεγαλύτερη Εθνική τραγωδία στη νεότερη Ιστορία μας.  Για την εισβολή, την κατάληψη και τη συνεχιζόμενη κατοχή μεγάλου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, την προσφυγοποίηση αδελφών μας Ελλήνων, τους βανδαλισμούς μνημείων του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού στα κατεχόμενα Κυπριακά εδάφη.
Η μοίρα της Ελλάδας και της Κύπρου είναι κοινή. Η Ελλάδα, ήταν, είναι και θα βρίσκεται πάντοτε δίπλα στο δίκαιο αγώνα της Κυπριακής Δημοκρατίας για την άρση των συνεπειών της βάναυσης εισβολής και κατοχής με στόχο την επανένωση και την αποκατάσταση των δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών του Κυπριακού λαού, στο σύνολό του, σύμφωνα και χωρίς παρεκκλίσεις από διεθνείς και ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.    
Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, χαιρετίζω  με ιδιαίτερη ικανοποίηση την πρωτοβουλία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, να αναζητήσει τρόπους με τους οποίους η Επιτροπή μπορεί να συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού με την ενσωμάτωση των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια δίκαιη και  βιώσιμη λύση.
Χαιρετίζω ιδιαίτερα την διαβεβαίωσή του ότι η Επιτροπή και ο προσωπικός αντιπρόσωπός του, στο πλαίσιο καλών υπηρεσιών του ΟΗΕ πρόκειται να εργαστούν με σκοπό  να διασφαλίσουν  ότι η λύση που θα εξευρεθεί θα είναι συμβατή με το Κοινοτικό Κεκτημένο.
Επικοινώνησα, ήδη, σήμερα, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, με τον οποίο μας συνδέουν δεσμοί στενής φιλίας, προς τον οποίο διατύπωσα τις θέσεις αυτές και επανέλαβα τη στήριξή μας στους αγώνες των αδελφών Κυπρίων».