Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Βήμα πρόκρισης για ΠΑΟ 2 - 1 tην Κλαμπ Μπριζ


Το πρώτο βήμα για πρόκριση στα πλέι-οφ των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Τρίτης, επικρατώντας με 2-1 της Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της «Λεωφόρου». Ο αγώνας άρχισε με τις χειρότερες προϋποθέσεις για τους «πράσινους», που βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 10ο λεπτό με κεφαλιά του Μπολινγκολί, ο οποίος πήδηξε ανενόχλητος στην καρδιά της άμυνας του Παναθηναϊκού, έπειτα από σέντρα Βανάκεν. Ο τελευταίος λίγο έλειψε να κάνει και το 0-2 τρία λεπτά αργότερα, ωστόσο σπατάλησε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε μετά τη σέντρα του Βάσκεθ.
Σταδιακά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κερδίσουν στον έλεγχο του παιχνιδιού και, αφού προηγήθηκε μια καλή στιγμή με τον Νίνη στο 23’, δέκα λεπτά αργότερα κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Καρέλη από τον Μέχελε. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπεργκ, ωστόσο νικήθηκε από τον Μπρουζές, ο οποίος απέκρουσε με τα πόδια. Παρόλα αυτά, δεν χρειάστηκαν πάνω από τρία λεπτά για εξιλεωθεί ο Σουηδός, που στο 37΄ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Σωτήρη Νίνη. Στο 43' ο Σάντσεθ έκανε επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Ντιαμπί, με τον Ισπανό κεντρικό μπακ αρχικά να παρατηρείται με κίτρινη κάρτα, αλλά στη συνέχεια ο Ρώσος διαιτητής, έπειτα από συνεννόηση με τον βοηθό του την έκανε κόκκινη, με τους «πράσινους» να μένουν με 10 παίκτες. Το πρώτο μέρος έκλεισε με μια κλασική ευκαιρία της Μπριζ, με τον Κοτσόλη να νικά σε τετ α τετ τον Ντιαμπί.
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα και στην επανάληψη, δημιουργώντας μέχρι το 60’ δύο-τρεις επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την «πράσινη» εστία. Ωστόσο, το τρίτο γκολ ήρθε από την πλευρά του Παναθηναϊκού, ο οποίος στο 65΄ κέρδισε και δεύτερο πέναλτι, αυτή τη φορά σε χέρι του Μπολινγκολί.
Αντί του Μπεργκ, την ευθύνη της εκτέλεσης ανέλαβε ο Καρέλης, ο οποίος πλάσαρε ψύχραιμα στην αριστερή γωνία και έβαλε για πρώτη φορά τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ.
Το παιχνίδι δεν είχε αξιοσημείωτες φάσεις στα περίπου 30 λεπτά που ακολούθησαν, με τον Παναθηναϊκό να προστατεύει το υπέρ του σκορ, το οποίο τον καθιστά μεν φαβορί για την πρόκριση, αλλά αφήνει αρκετά περιθώρια και στους Βέλγους. Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Τετάρτη 5 Αυγούστου.
 Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Βέμερ, Ταυλαρίδης, Σάντσεθ, Πράνιτς, Κουτρουμπής, Ζέκα, Ατζαγκούν (46' Λαγός), Νίνης (46'Τριανταφυλλόπουλος), Καρέλης (74' Λουντ), Μπεργκ
Μπριζ: Μπρουζές, Ντε Φο (80'Κουλς), Ντουάρτε, Ντε Μποκ, Μεχελε, Μπομπό (71' Ντε Σούτερ)), Σίμονς, Βάσκεθ (59'Ισκέρδο), Βανάκεν, Βόλμερ, Ντιαμπί