Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Mε οδηγό την συμπατριώτισσα μας Στέλλα Χριστοδούλου ο Ολυμπιακός με δεύτερο "περίπατο" επί της ΑΕΚ στους τελικούς της Α1 βόλεϊ Γυναικών.

Εύκολα πήραν τα κορίτσια του Ολυμπιακού το εισιτήριο για τους τελικούς της Α1 βόλεϊ Γυναικών. Οι «ερυθρόλευκες» νίκησαν και πάλι άνετα, 3-0 σετ (25-22, 25-14, 25-18) την ΑΕΚ στο κλειστό του Ιωνικού της Νέας Φιλαδέλφειας, και πλέον έχουν μπροστά τα ματς με τον ΠΑΟ για να φτάσουν σε ένα ακόμα πρωτάθλημα και σε ένα ακόμα νταμπλ.
Η ανωτερότητα της ομάδας του Γιάννη Νικολάκη ήταν φανερή και μονάχα στο πρώτο σετ, όταν και οι παίκτριές του δεν μπήκαν δυνατά, συνάντησαν... ανταγωνισμό από τις γηπεδούχες. Στη συνέχεια, στο δεύτερο και στο τρίτο σετ δηλαδή,  το ματς ήταν παράσταση για ένα ρόλο.
Οι «ερυθρόλευκες» δεν ξεκίνησαν καλά το ματς και έδωσαν την ευκαιρία στις παίκτες της Αεκ να πιστέψουν ότι μπορούσαν να μείνουν στο σετ, ως το φινάλε του. Διότι από το 4-7 το σκορ έγινε 10-8 υπέρ των «κιτρινόμαυρων». Εκεί ο Νικολάκης πήρε τάιμ άουτ και αυτό λειτούργησε. Ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε πάνω στο φιλέ και πήρε πόντους, ενώ παράλληλα άρχισε να παίρνει λύσεις κυρίως από την Βέσοβιτς με το σκορ από 12-12 να πηγαίνει στο 13-18. Εκεί υπήρξε χαλάρωση, η Αεκ μείωσε σε 19-21 και στη συνέχεια σε 22-23, αλλά η Νέσοβιτς και ένα λάθος των γηπεδούχων έφερε το 0-1. Αντίθετα, το δεύτερο σετ ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Πρωταγωνίστριες οι «ερυθρόλευκες» που από την αρχή κυριάρχησαν. Με το σκορ από 1-4 να πηγαίνει σταδιακά σε 2-7 και σε 4-10. Πολυφωνία στην επίθεση για τα κορίτσια του Ολυμπιακού, κάτι που είχε ως συνέπεια να μεγαλώνει διαρκώς η διαφορά.
ΣΤΕΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
 Στο διάστημα εκείνο η Γιώτα ήταν εκείνη που πήρε πολλές μπάλες και τις τελείωσε, ενώ πόντους έδωσε και η Ευρωστίνια την καταγωγή Στέλλα Χριστοδούλου, με το σκορ να φτάνει και στο +12 (18-6). Η διαφορά παρέμεινε διψήφια, οι «ερυθρόλευκες» πίεσαν κι άλλο στο σερβίς και το σετ έληξε με 14-25.
Σε ό,τι αφορά το τρίτο, στην αρχή υπήρξε μια ισορροπία έως το 5-5, αλλά σε εκείνο το σημείο τα κορίτσια του Θρύλου ανέβασαν... στροφές. Πλέον στο ματς είχε «μπει» και η Νέσοβιτς για τα καλά, αλλά και η Κωνσταντινίδου, οπότε με ένα ακόμα σερί (0-5) το σκορ πήγε στο 5-10. Πλέον η Χριστοδούλου «έβαλε» στο ματς και την Μπραμπόροβα που ήταν ασταμάτητη, ενώ και η Βέσοβιτς τελείωσε τις επιθέσεις που πήρε για να τελειώσει στο σετ με 18-25 και ο Ολυμπιακός με 3-0 να πάρει την πρόκριση για τους τελικούς.
Τα σετ: 22-25, 14-25, 18-25.