Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Επαναστατική γυμναστική της Κωνσταντοπούλου στους βουλευτές: Αρνήθηκε να ξεκινήσει τη συζήτηση στην Ολομέλεια για τις φυλακές τύπου Γ

Επαναστατική γυμναστική της Κωνσταντοπούλου στους βουλευτές: Αρνήθηκε να ξεκινήσει τη συζήτηση στην Ολομέλεια για τις φυλακές τύπου Γ 
Νέες... συνήθειες φαίνεται πως θέλει να επιβάλει η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, που σήμερα αποφάσισε να μην ξεκινήσει η συνεδρίαση της Ολομέλειας όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Τα νέα καμώματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου προκάλεσαν φυσικά αντιδράσεις, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να της... απαγγέλλει κι ένα ποίημα!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Όλα ξεκίνησαν όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου είδε... σχεδόν άδεια την αίθουσα της Ολομέλειας. Επικαλούμενη άρθρο του Κανονισμού της Βουλής πως δεν υπάρχει απαιτούμενη απαρτία του 1/4 των βουλευτών, δηλαδή 75 βουλευτές στην αίθουσα.
Ως εκ τούτου, τόνισε πως δεν μπορεί να υπάρξει συνεδρίαση μέχρι να αυξηθεί ο αριθμός των βουλευτών στην Ολομέλεια!

Έτσι, η διαδικασία διεκόπη για 10 λεπτά. Στους διαδρόμους της Βουλής, πολλοί ήτα εκείνοι που αμφισβήτησαν την κρίση της Προέδρου της Βουλής, τονίζοντας πως αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ.

Αλλά και όταν λίγο μετά τις 11:00 ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δέχτηκε τα πυρά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος την κατηγόρησε πως ερμηνεύει όπως θέλει τον Κανονισμό της Βουλής και πως δεν ήταν στην ώρα της, αφού η διαδικασία έπρεπε να ξεκινήσει στις 10:00.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Κουτσούκος, μίλησε για "ώρα Κωνσταντοπούλου", με την κα Κωνσταντοπούλου, που είχε αφήσει ασχολίαστα τα όσα της είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να σχολιάζει: "επειδή είναι η Τρίτη φορά που αναφέρεστε σε ώρα Κωνσταντοπούλου, να σας θυμίσω ότι έχετε ανέβει στα έδρανα του Προεδρείου να με ρωτήσετε αν έχετε ώρα για ένα καφεδάκι".

newsit.gr