Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Πρόσκληση σε εκδήλωση: «Γιατί είναι αναγκαία η διαγραφή του χρέους;»

Εμφάνιση afisa_hreos_.jpg





Η προτεραιότητα που αποκτά η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους στη σημερινή συγκυρία κι η λειτουργία του χρέους ως μοχλού για την δραματική επιδείνωση των όρων ζωής μας την τελευταία πενταετία επιβάλλουν την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση διαγραφής του δημόσιου χρέους. Πρώτα και κύρια, του μέρους του χρέους που οφείλεται στην Τρόικα και τους μηχανισμούς της και υπερβαίνει το 70% του συνολικού δημόσιου χρέους.

Η άμεση παύση της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους, μέσα από την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και η διαγραφή του στη συνέχεια επιβάλλεται προκειμένου να δημιουργηθεί ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος που θα επιτρέψει την άσκηση της αναγκαίας κοινωνικής πολιτικής για την άνοδο του βιοτικού επιπέδου του λαού και θα κάνει πράξη το στόχο της ανατροπής της λιτότητας.

Το χρέος είναι θηλιά που πνίγει τα εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα της λαϊκής πλειοψηφίας. Στερεί το δικαίωμα του λαού να αποφασίζει κυρίαρχα για το μέλλον του.

Η συνέχιση της εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους (στο πλαίσιο του οποίου για το τρέχον έτος προβλέπεται η καταβολή 5,88 δισ. ευρώ για τόκους και η λήξη χρέους ύψους 16 δισ. ευρώ) σημαίνει ότι:

  • η συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων, που φθάνει ακόμη και το 82%, θα συνεχίσει να μην παίρνει επίδομα ανεργίας,
  • οι απαραίτητες προσλήψεις και χρηματοδοτήσεις στους τομείς υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης και πολιτισμού θα αποτελούν μακρινό όνειρο,
  • η αναγκαία υλοποίηση ενός γενναίου Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων παραπέμπεται στο αόριστο μέλλον.

Με βάση τα παραπάνω, σας καλούμε σε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση την Κυριακή 19/4 στις 7:30μμ στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου (Κολοκοτρώνη 54), με θέμα «Γιατί είναι αναγκαία η διαγραφή του χρέους;». Θα μιλήσουν οι:

Λεωνίδας Βατικιώτης (οικονομολόγος, δημοσιογράφος)
Δημήτρης Καζάκης (οικονομολόγος)
Δέσποινα Σπανού (νομικός, συνδικαλίστρια)

Πρωτοβουλία «Διαγραφή του Χρέους Τώρα», επιτροπή Κορινθίας
Mail επικοινωνίας: diagrafi.xreous.korinthias@gmail.com

Διαγραφή του Χρέους Τώρα Κορινθίας