Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Η Κομισιόν κάνει προσλήψεις – Δείτε τις προθεσμίες για τους διαγωνισμούς (αιτήσεις)

Σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις διαφορετικοί διαγωνισμοί από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) για προσλήψεις σε φορείς της Ε.Ε. Συκεκριμένα θα καταρτιστούν πίνακες για συνολικά 259 επιτυχόντες υποψήφιους, μέσω των οποίων θα καλυφθούν κενά των διοικητικών υπηρεσιών της Ε.Ε.
Ειδικότερα η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) διοργανώνει γενικό διαγωνισμό βάσει εξετάσεων για την κατάρτιση εφεδρικού πίνακα 149 επιτυχόντων υποψηφίων, από τον οποίο τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προσλάβουν νέα μέλη της δημόσιας διοίκησης ως «διοικητικούς υπαλλήλους».
Οι διοικητικοί υπάλληλοι έχουν ως καθήκον την υποβοήθηση όσων ασχολούνται με τη λήψη αποφάσεων κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο του οργάνου ή οργανισμού στον οποίο ανήκουν.
Η Προθεσμία εγγραφής γι’ αυτόν το διαγωνισμό είναι μέχρι τις 21 Απριλίου 2015 στις 12 το μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών.
Ο δεύτερος διαγωνισμός που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) με γενικό διαγωνισμό βάσει εξετάσεων αφορά στην κατάρτιση εφεδρικού πίνακα 80 επιτυχόντων υποψηφίων, από τον οποίο τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, κυρίως το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, θα προσλάβουν νέα μέλη της δημόσιας διοίκησης ως «διοικητικούς υπαλλήλους» (ομάδα καθηκόντων AD).
Η Προθεσμία εγγραφής είναι μέχρι 28 Απριλίου 2015 στις 12 το μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών.
Τέλος ο τρίτος διαγωνισμός αφορά στην κατάρτιση εφεδρικού πίνακα προσλήψεων 30 επιτυχόντων υποψηφίων από τον οποίο η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης θα προσλάβει τα νέα μέλη της δημόσιας διοίκησης ως « προϊσταμένους διοίκησης» (ομάδα καθηκόντων AST).  Ο προϊστάμενος διοίκησης επικουρεί τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην εκπλήρωση της αποστολής του όσον αφορά την καθημερινή διαχείριση της αντιπροσωπείας σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες και κανονισμούς.
Η Προθεσμία εγγραφής για τον τρίτο διαγωνισμό είναι  μέχρι τις 12 Μαΐου 2015 στις 12 το μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών.
Επισυνάπτονται τέλος και οι σχετικές αιτήσεις:
ΑΙΤΗΣΗ 1
ΑΙΤΗΣΗ 2
ΑΙΤΗΣΗ 3 

aftodioikisi.gr