Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ - Καθαρός ουρανός συμπαραστάτη δεν φοβάται.

Εμφάνιση vnanosimp.jpg
Δελτίο Τύπου 
Η Δημοτική Αρχή του κ. Πνευματικού για ακόμη μια φορά δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος  των περιστάσεων. Τα συμπεράσματα επί της διαδικασίας εκλογής Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης δεν χωρούν παρερμηνείες. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20ης Απριλίου η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ παρέστη πλήρης με τους 10 συμβούλους που διαθέτει, ομοίως και η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ με τους 2 συμβούλους που διαθέτει και ψήφισαν τον κοινής αποδοχής υποψήφιο κ Γιώργο Τσόγκα.
 


Η παράταξη της πλειοψηφίας διασπάστηκε σε τέσσερα κομμάτια και έτσι δεν συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός ψήφων για την εκλογή του συμπαραστάτη του δημότη. Η μεθόδευση αυτή προφανώς εξυπηρετεί το σκοπό της πλειοψηφίας να μην λειτουργήσει ο θεσμός και να μην έχει κανένα έλεγχο η δημοτική αρχή από αυτόν . Τι φοβάται, τι τρέμει ο κ. Πνευματικός από τον συμπαραστάτη του δημότη ;

Γιατί σε ένα τόσο σοβαρό θέμα η πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο δεν έχει πρόταση και θέση ;

Σύμφωνα με το νόμο, μια από τις αρμοδιότητες του Συμπαραστάτη είναι "να δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεών του και να διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους ενδιαφερόμενους".

Μήπως αυτό δεν εξυπηρετεί καθόλου τη σημερινή δημοτική αρχή ;

Από την πρώτη στιγμή που θέσαμε το θέμα εκλογής Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, ενός θεσμού που λιμνάζει στο Δ. Κορινθίων από το 2010 με ευθύνη της τότε και σημερινής πλειοψηφίας, τονίσαμε την ανάγκη συνεννόησης και υπερβάσεων προκειμένου να παράσχουμε στους πολίτες και στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα αξιοποίησης αυτού του κομβικού θεσμικού εργαλείου.

Η Δημοτική Αρχή του κ. Πνευματικού, όπως συνέβη και στην περίπτωση της ΔΕΥΑΚ και της ΔΑΕΚ όπου απέκλεισε την συμμετοχή μας στο διοικητικό συμβούλιο, απέδειξε ότι της είναι ανεπιθύμητη οποιαδήποτε ελεγκτική διαδικασία. Αυτό το γνωρίζαμε σε ότι αφορά στη δική μας παράταξη. Δεν γνωρίζαμε όμως ότι θα είχε την ίδια αντίληψη και απέναντι σε όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις του Δήμου. Ούτε από εκείνους θέλει να ελέγχεται, ούτε σε εκείνους θέλει να λογοδοτεί ή να απαντά σε ερωτήματα. Αποστρέφεται κάθε θεσμικό έλεγχο, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που ο οποιοσδήποτε θεσμός δύναται να αγγίξει τον πυρήνα άσκησης εξουσίας της.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ κάνει ακόμα ένα βήμα σήμερα, επιδιώκοντας τη συναινετική  εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Κορινθίων. Καλούμε τον κ. Πνευματικό να επιλέξει όπως ο νόμος προβλέπει είτε από τους υπάρχοντες υποψηφίους είτε να υποδείξει οποιοδήποτε άλλον νέο υποψήφιο θέλει, όποιον εμπιστεύεται περισσότερο, οποιονδήποτε διαθέτει τις δυνατότητες και μπορεί να εργαστεί μόνο για τα συμφέροντα των Δημοτών για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης και εμείς δεσμευόμαστε ότι θα τον υπερψηφίσουμε.

Επιτέλους κ. Πνευματικέ ! Τι φοβάστε τόσο πολύ και εναντιώνεστε σε οποιαδήποτε δυνατότητα των πολιτών να θέσουν ερωτήματα και υποχρεωτικά να πάρουν απαντήσεις σχετικά με την άσκηση διοίκησής σας ; Τελικά δεν εμπιστεύεστε κανέναν πέραν του εαυτού σας για να απαντά έστω σε ερωτήματα των δημοτών ; Αυτή είναι η «δημοκρατικότητα» που συχνά επικαλείστε ; 

Καθαρός ουρανός συμπαραστάτη δεν φοβάται .


Βασίλης Νανόπουλος 

Επικεφαλής ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ και μείζονος μειοψηφίας Δήμου Κορινθίων


Συμμαχία Πολιτών - Β.Νανόπουλος