Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Τώρα που ουδείς ακούει τα νταούλια σας, κάντε το κουμάντο σας!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Έστω και την ύστατη ώρα, ό,τι και αν λένε οι εσωτερικοί της αμφισβητίες, όσες ανοησίες και αν ακούγονται (ότι θα πληρώσουμε τους δανειστές με αέρα και τον Σόιμπλε με… υποσχετικές), η κυβέρνηση οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι εντολή ρήξης με τους εταίρους και εξόδου από το ευρώ δεν έχει.

Καλό είναι αυτό να το συνειδητοποιήσουν τώρα, γιατί αν συμβεί το «ατύχημα», αυτοί οι κύριοι θα βρεθούν προ ενός μεγάλου δυστυχήματος.

Και δεν έχουν εντολή να οδηγήσουν τη χώρα στην καταστροφή και σε συνθήκες εφιαλτικές όχι μόνο επειδή μόνο ένας στους τρεις τους ψήφισε.
Αλλά και επειδή όλοι όσοι τους ψήφισαν (ακόμη και ένα ποσοστό του παλιού 4%), τους ψήφισαν επαναλαμβάνοντας τη φράση – και κατακεραυνώνοντας μ’ αυτήν τους «καταστροφολόγους» και τις «Κασσάνδρες» - «ελάτε τώρα, δεν θα τα κάνουν αυτά, έτσι τα λένε»!

Επομένως, ούτε αυτοί που τους ψήφισαν τους επέλεξαν για να βγάλουν τη χώρα από το ευρώ.

Βέβαια, τώρα, διάφορα κυβερνητικά στελέχη – καθώς και κάποιοι δημοσιογράφοι – επαναλαμβάνουν επιθετικά το ερώτημα: «Πέστε μας, τι θέλετε να κάνουμε; Να υπογράψουμε; Να δεχθούμε το mail Χαρδούβελη; Βγείτε να το πείτε ευθέως, στον δημόσιο διάλογο, από το βήμα της Βουλής».

Με τον τρόπο αυτοί, προσπαθούν να εκμαιεύσουν την απάντηση «ναι, υπογράψτε ό,τι και αν σας φέρουν», ώστε μετά να βγουν και να καταγγείλουν στο λαό ότι «οι εχθροί του λαού» τους πιέζουν και πως τελικά αυτή ήταν πάντα η επιθυμία τους – να ικανοποιούν τις επιθυμίες των δανειστών.

Αλλά, όχι κύριοι της κυβέρνησης!

Τώρα κυβερνάτε εσείς. Εσείς θα αποφασίσετε, γιατί εσείς είστε οι «καλύτεροι διαπραγματευτές».

Κι’ αν φέρατε τα πράγματα σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι πριν από τις εκλογές, εσείς έχετε και τα γένια και τα χτένια.

Διότι ουδέποτε υπήρξε mail Χαρδούβελη. Αυτό που υπήρξε είναι το mail της τρόικας που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε απορρίψει, αποδεχόμενη μόνο τέσσερα από τα 24 σημεία του – και μάλιστα με αλλαγές.

Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αποδεχθεί μόνο τα ακόλουθα:

-Ελάχιστος χρόνος εργασίας προκειμένου για συνταξιοδότηση από τα 15 στα 20 χρόνια και κάτω από τα 15 κάλυψη με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (διαφωνεί κανείς;), καθώς και να μην παίρνουν πρόωρη σύνταξη οι σαραντάρηδες, εξαιρουμένων των πιλότων και άλλων επικίνδυνων επαγγελμάτων.

-Να μην δίδεται στο ίδιο πρόσωπο και ΕΚΑΣ και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

-Νέος συνδικαλιστικός νόμος και κατάργηση των αδικαιολόγητων προνομίων των συνδικαλιστών.

-Αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από 6,5% σε 13%, όπως δηλαδή ήταν το 2010 και με δέσμευση να αποκατασταθεί μελλοντικά.

Ουδέποτε δέχθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση αύξηση ΦΠΑ στα νησιά και στα φάρμακα, διατηρούσε τον χαμηλό ΦΠΑ στην εστίαση, μείωνε την εισφορά αλληλεγγύης κατά 30%, επέμεινε στις ρυθμίσεις των 100 δόσεων για χρέη προς το Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

Αντίθετα, από την τελευταία λίστα Βαρουφάκη προκύπτει ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει αποδεχθεί 14 από τα 24 σημεία του mail της τρόικας.

Επομένως, μην ρωτάτε εμάς τι να υπογράψετε, διότι εμείς είχαμε λάβει τις αποφάσεις μας.

Σεις υποσχεθήκατε ότι θα τα πηγαίνατε καλύτερα και δεν θα αποδεχόσασταν ούτε τα τέσσερα σημεία, διότι, ως γνωστόν, θα βαρούσατε τα νταούλια και θα χόρευαν όλοι στους ρυθμούς σας.

Και πάει πολύ να ζητάτε να επικυρώσουμε εμείς αυτά που δεν είχαμε δεχθεί, ώστε να τα αποδεχθείτε εσείς… κατηγορώντας μας συγχρόνως ότι σας πιέζουμε.

Συμπέρασμα: Ούτε επικύρωση δυσμενέστερων όρων, ούτε έξοδος από το ευρώ.

Και κάντε το κουμάντο σας…

elzoni,gr