Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΤΟ 35ο ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ Κυριακή 10 Μαΐου 2015


Αίγιο 21-04-2015


Η Αντιδημαρχία Ανατολικής Αιγιαλείας σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.), στηρίζουν το 35o Πέρασμα Βουραϊκού που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 και διοργανώνεται από το Σύλλογο Ορειβασίας – Χιονοδρομίας - Αναρρίχησης- Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων, προσελκύοντας κάθε χρόνο πεζοπόρους από όλη τη χώρα.

Η κατάβαση στο φαράγγι γίνεται από τις γραμμές του Οδοντωτού ξεκινώντας από τα Καλάβρυτα και με τελικό προορισμό το Διακοπτό, συνολικής απόστασης 22 χλμ. Εναλλακτικά οι πεζοπόροι μπορούν να ξεκινήσουν και από τη Ζαχλωρού. Ο οδοντωτός σιδηρόδρομος εκείνη την ημέρα πραγματοποιεί όλα τα δρομολόγια κανονικά σε χαμηλές ταχύτητες και σταματάει σε όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς, ώστε να εξυπηρετεί τους πεζοπόρους. Η συμμετοχή στο 35ο Πέρασμα Βουραϊκού είναι δωρεάν.

Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, την ημέρα του 35ου Περάσματος του Βουραϊκού, ο Δήμος Αιγιαλείας θα διαθέσει πούλμαν που θα αναχωρήσει από το Διακοπτό με προορισμό τη Ζαχλωρού, απ'όπου οι πεζοπόροι μπορούν να κατηφορίσουν μέσα στο Φαράγγι, απολαμβάνοντας μια σπάνια διαδρομή, λουσμένη με τα χρώματα και τα αρώματα της άνοιξης, φτάνοντας πίσω στο Διακοπτό, όπου τελειώνει και η διαδρομή.

Πληροφορίες για τα δρομολόγια και για κρατήσεις θέσεων: κα Όλγα Κοροσιέτη, Δημοτική Κοινότητα Διακοπτού, τηλ. 26913-60700. Τιμή εισιτηρίου: 2,50 ευρώ το άτομο.


Με εκτίμηση
Για τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Η πρόεδρος
Μαρία Τσουκαλά